Özel, Cumhur İttifakı’nın Manisa adayı Cengiz Ergün’ün bir televizyon programında kullandığı ifadelere tepki göstererek, “Cengiz Ergün, sorulan bir soru üzerine Devlet Bahçeli tarafından kullanılan ‘zillet ittifakı’ lafına aynen sahip çıkmıştır. Öncelikle Cengiz Ergün’e haddini bilmesi gerektiğini söylüyoruz.Kendisi geçtiğimiz seçimlerde partisinin oyu çok aşağılardayken, Cumhuriyet Halk Partisi’ninkullandığı tüm söylem ve yaptığı tüm uyarılara karşın kendi partisinden olmayan çok sayıda vatandaşımızın desteğini almıştır. Bu nedenle yaptığı iş en hafif deyimiyle, geçtiğimiz seçimlerde kendisine oy veren ve sahip çıkan seçmenlere karşı hadsizliktir ve nankörlüktür” dedi. Özel,“Manisa’da herkes Cengiz Ergün’ün Meral Akşener’in kurultayına yaptığı katkıyı da İYİ Parti’nin kuruluşundaki pozisyonunu da bilmektedir. Daha sonra Cumhur İttifakı bileşenlerince kendisine yapılan tehdit ve şantaj ile yapılan hatırlatmalara nasıl teslim olduğu hepimizin malumudur. Bu hatırlatmaların içeriğine, önümüzdeki günlerde gireceğiz” ifadesini kullandı.
KİBİR ABİDELERİNE KARŞI TÜM GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ
CHP’li Özel, İYİ Parti’nin Manisa adayının açıklanmasını değerlendirirken, MHP adayı Cengiz Ergün’ün bir televizyon programında yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Özel yaptığı yazılı açıklamada, “İYİ Parti’nin Manisa Büyükşehir adayının açıklanmasıyla, Manisa’da İYİ Parti-CHP ittifakının tüm adayları açıklanmış oldu. Cumhuriyet Halk Partisi’nden ve İYİ Parti’den tüm adaylara ve son açıklanan Orkun Şıktaşlı’ya saraya ve kendisine cumhur ittifakı diyen karşısındaki herkesi küçük gören, liderlerinin birer kibir abidesi olduğu oluşuma karşı, tüm ittifak adaylarına sahip çıkacağımıza ve birlikte çalışacağımıza, en iyi sonucu almak için tüm ilçelerde ve büyükşehirde var gücümüzle çalışacağımızı ifade ediyorum” dedi.Özel, şunları kaydetti:
KENDİSİNE OY VERENLERE NANKÖRLÜKTÜR
“Bugün sabah bir televizyon programına katılan Cengiz Ergün, sorulan bir soru üzerine Devlet Bahçeli tarafından kullanılan ‘zillet ittifakı’ lafına aynen sahip çıkmıştır. Öncelikle Cengiz Ergün’e haddini bilmesi gerektiğini söylüyoruz. Kendisi geçtiğimiz seçimlerde partisinin oyu çok aşağılardayken, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kullandığı tüm söylem ve yaptığı tüm uyarılara karşın kendi partisinden olmayan çok sayıda vatandaşımızın desteğini almıştır. Bu destekte Recep Tayyip Erdoğan’ın adayı kazanmasın diye yaşam şekli, ailesi ve ailesindeki saygın kişilerin geçmişteki CHP’li kimlikleri etkili olmuştur. O günlerde de Cengiz Ergün’ün gerçek kişiliğini ne olduğunu bilen bizler bu tutumu hatalı bulmakla birlikte, bugün tüm Türkiye, Cengiz Ergün’ün nasıl bir zihniyete, nasıl bir yapıya sahip olduğunu açıkça görmüştür. Yaptığı iş en hafif deyimiyle, geçtiğimiz seçimlerde kendisine oy veren ve sahip çıkan seçmenlere karşı hadsizliktir ve nankörlüktür. Cengiz Ergün, dürüstçe cevap versin. Geçen seçimlerde oy aldığı seçmenlerin kaçı bugün İYİ Parti’dedir, kaçı CHP’dedir, kaçı Cumhur İttifakı safındadır?
BU DİLİ AİLESİNE VE MANİSA EŞRAFINA ŞİKAYET EDİYORUZ
Kendisini destekleyen neredeyse tüm seçmenlere zillet diyecek kadar hadsizleşmek ancak Cengiz Ergün’e yakışır. ‘Benim babam da CHP üyesiydi’ diye oy toplayan Cengiz Ergün’ün hepimizin büyük bir üzüntüyle hep birlikte son yolculuğuna uğurladığı babasının partisine karşı kullandığı bu dili de,Ergün ailesine ve Manisa eşrafına şikayet ediyoruz. Bugün maddi manevi tüm varlığını babasına borçlu olan, madden babasının varlığını sürdürdüğü gibi, siyasette de ‘Babam CHP’lidir’ diye CHP’lilerden destek isteyen birisinin kullandığı bu ifadeler, kendi seviyesini ve siyasette başarı elde edebilmek için nasıl seviyesizleşebildiğini göstermiştir. Manisa’da herkes Cengiz Ergün’ün Meral Akşener’in kurultayına yaptığı katkıyı da İYİ Parti’nin kuruluşundaki pozisyonunu da bilmektedir. Daha sonra Cumhur İttifakı bileşenlerince kendisine yapılan tehdit ve şantaj ile yapılan hatırlatmalara nasıl teslim olduğu hepimizin malumudur. Bu hatırlatmaların içeriğine, önümüzdeki günlerde gireceğiz.”

Editör: TE Bilişim