Basın açıklamasında ilk sözü alan Eğitim-İş Manisa Şube Başkanı Zeki Dirlikli, eğitimde yaşanan sorunların her geçen yıl arttığını ve ancak hükümetin bu sorunlara sessiz kalmaya devam ettiğini dile getirdi. 
Şube Başkanı Dirlikli yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

“Her ne kadar farkında olunmak istemese de eğitimde birçok sıkıntılarla karşı karşıyayız. Sanki yok muş gibi farz edilen, ama yakıcısı bir ateşmiş gibi bizi kavuran sorunlarla karşıyayız. Okullardaki sıkıntılar yetmezmiş gibi şimdide yurt sorunu ile üniversitedeki gençlerimizi ne olduğu bilmediğimiz cemaatlerin kucağına bırakılmaktadır. Bunun için yapılacak şey bellidir. Devlet yaşanan sıkıntıya müdahale etmeli, hiçbir üniversiteli gencimizi sokakta, parkta yatmaya mahkum etmemelidir.”

Konuşmasında salgın döneminde personel yetersizliğine dikkat çeken Şube Başkanı Dirlikli, bazı okullarda bir tane hizmetlinin bile olmadığının altını çizerek şöyle konuştu:

“Bazı okullarımızda bir tane hizmetli çalışan bulunurken, bazı okullarımızda bir tane bile hizmetli çalışan bulunmamaktadır. Bu salgın ortamında maske, mesafe ve hijyen ortamını sağlayacak olanlar öğretmenler mi, yoksa idareciler mi? Hizmetli çalışanların konunun içerisinde olması gerekir ve bunu ayarlayacak olanda idarecilerdir. Şuanda okullarımızda yeteri kadar personel, hizmetli ve çalışan bulunmamaktadır. Bunun sonucu sağlıklı eğitime ulaşamamıza neden olur. Elbetteki okullarımızın açık kalması gerekir. Ama bu sağlıklı koşullarda olması lazım. Şuan belli olmasa da sürü bağışıklığı sistemine gidilmiş durumdadır. Hükümete sesleniyoruz. Gerek sağlık koşullarının iyileştirilmesi, gerekse istihdam noktasında Milli Eğitimin desteklenmesi gerekmektedir. Sadece Diyanet Başkanlığı’nın değil, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Türkiye’nin en önemli kurumlarından birisi olduğu unutulmaması gerekiyor.”

“EĞİTİMDE GERİYE DÖNÜYORUZ”
CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban ise yaptığı açıklamada,19 yılda Türkiye’de eğitim alanında ilerleme yerine gerileme kaydedildiğini belirtti. 
CHP İl Başkanı Balaban yaptığı açıklamada şöyle konuştu: 

“19 yıllık AKP iktidarında en başarısız alanlardan birisi eğitim olmuştur. 19 yılda eğitimde gelinen nokta koca bir geriye dönüştür. Bu pandemi sürecinde de iktidar eğitimle ilgili önlemleri alamadı. Bu pandemi sürecinde 2 milyon 300 bin öğrencimiz EBA sistemine ulaşamadı. Bu süreçte 1,5 milyon öğrencimiz internet ortamına ulaşamadı. Sosyal devlette eğitim haktır. Bunun önlemlerini alınması gerekirdi. Sosyal devlette eğitimde fırsat eşitliğinin pandemi koşullarında yaratılması gerekliydi. Ne yazık ki tam bir fiyasko ile sonuçlandı.”

PERSONEL VE DERSLİK YETERSİZLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ
CHP İl Başkanı Balaban, Türkiye’nin bir çok ilinde olduğu gibi Manisa’da da hem derslik konusunda hem de okullardaki personel konusunda yetersizliğin yaşandığını ifade ederek, “6 Eylül tarihinde yeni dönemin eğitim-öğretim başladı. Fakat hijyen koşullarında uzak ve önemler yeteri düzeyde alınmadan süreç devam ediyor. 101 bin yardımcı personel atamasından bir tanesi yapılmadı. Şuanda eğitimde 100 bin tane yardımcı personele ihtiyaç var. Bunlar olmadan sağlık, hijyen ve sağlıklı bir ortamda eğitimin olması mümkün değil. Bugün 43 bin 600 tane eğitimde dersliğe ihtiyaç var. Bu derslik ihtiyacını belediyelerimle ve devletimizle omuz omuza yapabiliriz. Belediyelerimiz her türlü göreve hazır. Bütün belediyelerimiz her konuda başarılar ortaya koyuyor, eğitim konusunda taşın altına ellerini değil gövdelerini koymak istiyorlar. Belediyelerimiz eğitim konusunda da her türlü sorumluluğu yerine getirmek için canla başla çalışıyorlar.” diye konuştu. 

CHP İl Başkanı Balaban konuşmasında son olarak partisinin sorunun yaşandığı her alanda çözüm önerilerinin olduğu gibi eğitim alanında da kesin çözümlerinin de bulunduğunu dillendirerek, “Bizim iktidarımızda atanamayan öğretmen sorunu kalmayacak. Her alanda planlama olduğu gibi bu alanda da planlama olacak. Öğretmenlerimiz atanacak. Bugün Sayıştay raporuna göre 140 bin öğretmene ihtiyaç var. İktidara geldiğimizde ilk 6 ay içinde bunların atamalarını birer birer gerçekleştireceğiz. Eğitimde öğretmenlerimiz ile ilgili çözüm önerilerimiz çok net. Öncelikle bir öğretmen meslek kanunu çıkartacağız. Öğretmen arkadaşlarımıza 3600 ek göstergeyi diğer memurlarla birlikte uygulayacağız. Öğretmenler arkadaşlarımızın arasında ücretli öğretmen, ders saati ücretli öğretmen, atanmış öğretmen, vekil öğretmen ayrımı yapmayacağız. Bütün öğretmenlerimiz hizmeti eşit koşullarda yerine getirecekler. Liyakate, adalete dayalı bir atamayı ve görevlendirmeyi gerçekleştireceğiz. Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda eğitimde ilerlemeye devam edeceğiz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk eğitimle ilgili şöyle diyor, ‘Eğitim öyle bir olgudur ki bir milleti hür, bağımsız, yüksek uygarlık düzeyinde yaşatır. Ya da o milleti esir alır. O milleti sefalete sürekler.’ Bizde bu anlamda eğitimin önemini biliyoruz. CHP iktidarında eğitimin temel sorunlarını hep birlikte çözeceğiz. Rantları, ekonomik gelirleri beşli çeteye değil halkımıza aktaracağız. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlayıp, hep birlikte eğitimde çağdaşlık uygarlık düzeyine ulaşacağız. Bizler çocuklarımız için hazırız ve geleceğimizi karanlıktan kurtaracağız.” dedi.

Editör: TE Bilişim