Haber: Ahmet Ünsal

İl Başkanı Balaban, gazeteci Hülya Kılınç’ın cezaevinde kaldığı süre içerisinde gereğinden fazlasıyla yıprandığı bunun somut verilerinin yakalandığı göğüs kanseri ile ortaya çıktığını hakkında istinaf mahkemesinin cezayı onamasıyla birlikte meydana gelen ‘Ahlak Bürosu’ yazılı yelekli kadın polislerce gözaltına alınmasıyla ikinci kez yıkıldığına işaret etti.
Balaban, “Yapılan bu tavır kesinlikle kabul edilemez. Gazeteci Hülya Kılınç’a yönelik yapılan bu davranış büyük bir ahlaksızlıktır. İnsan haklarına ciddi bir saldırıdır.Büyük bir skandala imza atılmıştır. Manisa emniyetinde onlarca kadın polis polisimiz dururken veya Tem şubesine ait yelekler varken neden Asayiş Şubesine bağlı Ahlak Bürosundan yardım istenmiş ve üstüne üstlük ‘Ahlak Bürosu' yazılı yelek tercih edildi’ bu yönüyle de bakıldığında akıllara bir çok soru işareti getiriyor. İnsanın aklıyla dalga mı geçiliyor.Bunu gerçekleştirilenlerin ve emri verenlerin en kısa sürede Hülya Kılınç ve ailesinden özür dilenmesi gerekmektedir. 
Bizler il yönetimi olarak bu süreci hukuki açıdan da takipçisi olacağız ve partimizin hukuk bürosu aracılığı ile ilgililer hakkında dava açacağız. Gazeteci Hülya Kılınç bizim onurumuzdur" dedi.
Hülya Kılınç’ın bugün sabah mesainin başlamasıyla birlikte kısa süreliğine tutuklu bulunduğu Manisa E tipi kapalı cezaevinden Manisa Cumhuriyet Savcısının serbest bırakılma müzekkeresi ile salıverileceği ve gazeteci Kılınç’ı cezaevi çıkışında çok sayıda sevenin karşılayacağı öğrenildi. 

Editör: TE Bilişim