Manisa'da 14 ilçede başkanlık seçimini tamamlayan Cumhuriyet Halk Partisi'nde merkez ilçelerde seçim öncesi heyecan sürüyor. CHP'li delegeler 25 Ocak'ta Şehzadeler, 26 Ocak'ta Yunusemre başkanını seçmek için sandık başına gidecek. Seçim Kuruluna geç bildirimde bulunan Gölmarmara'da da seçimlerin ay sonuna kadar yapılcağı düşünülüyor. İl Başkanlığı seçimlerinin de Şubat ayında yapılması bekleniyor.

CHP'DE KUTUPLAŞMA

CHP Manisa'da, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile İl Başkanı Semih Balaban'ın farklı adayları desteklediği öne sürülüyor. CHP'li Özel'in, Balaban'ın desteklediği adayların tanıtım törenine katılmaması iddiaları derinleştirmişti. Balaban da diğer aday törenlerine katılmış fakat fotoğraf karelerine girmekten kaçınmıştı.

Şehzadeler İlçe Başkanlığı kongresi için geçen haftalarda Hakan Gürtunca ve Yunusemre İlçe Kongresi için Avukat Yalçın Arcak adaylığını açıklamıştı. Özel, adaylık açıklama törenlerine katılmamıştı.

Bu hafta Şehzadeler İlçe Başkanlığı’na Manisa Mimarlar Odası eski Başkanı ve Manisa Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Ferdi Zeyrek ile Yunusemre İlçe Başkanlığı'na Manisa Eczacılar Odası Başkanı Devrim Bali adaylığını açıkladı. Özel'in fotoğraf karelerinde çokça yer alması dikkatlerden kaçmadı.

CHP'de "Özel ve Balaban farklı adayları destekliyor" söylentileri ses getirmeye devam ederken, Şubat ayında yapılması beklenen İl Başkanlığı seçimlerinde Balaban'ın karşısında hangi adayın destekleneceği ise merakla bekleniyor.

Editör: TE Bilişim