Cihan Canuyar bugün sosyal medya hesabından şu açıklamayı paylaştı: 
“Biraz evvel basının huzurunda basın açıklaması yaparak beni hadsizlik ve siyasi deneyimsizlik ile suçlayan, Canuyar soyadı yeterli mi diye soyadımı hafife alan CHP Manisa İl Başkanı Sayın Semih Balaban'a cevabımdır....
Öncelikle kendisi bana CHO camiası zırhı ile ithamlarda bulunmuştur. CHP camiası köklü bir camiadır. Bugüne dek CHP camiası ile ilgili en küçük bir ithamım olmamıştır, buna mukabil İstanbul ve Ankara başta olmak üzere tüm Türkiye sathında CHP adaylarının başarısını istemişimdir. Kendisi CHP camiasının ardına sığınıyor, değerli dostum Uğur Kıraloglu'nu da oy bölmekle suçluyor ama 2004 yılında SHP-HDP ortak adayı olduğunu unutuyor. CHP'ye karşı bayrak salladığı günleri es geçiyor, yaşanmamış sayıyor herhalde! Ancak kendi ifadesi ile seçim sonuçları en büyük ispat. Ben de 2004 sonuçlarını aşağıda yayınlıyorum. Bu tabloda Orkun bey DYP’den, Semih Bey SHP-HDP ittifakından, sayın Bayraktar ise CHP’den aday olmuş. Üçünü toplasanız AKP Manisa belediyesini alamıyor. Aşağıdaki tabloda görüldüğü üzere...
ŞİMDİ KİRLİ ÇAMAŞIRA GELELİM;
Ancak söz verdiği gibi istifa eder inşallah. 07.04.2019 Tarihli yazımda Sayın Uğur Kıraloğlu, Sayın Şevket Gülseven, ben ve sayın Semih Balaban'ın olduğu yemekten bahsetmiştim. O yemekte iki şahidim de hayattadır. Sayın Balaban bana şunları söylemişti: 
Arzu etmememe rağmen ve Orkun Bey’i aday yapacakmışsın. Neden bana teklif ediyorsun dediğimde şöyle demiştir; Sen merak etme ben sahte bir anket yaptırırım, gerçi normal anket de yaptırsam yine sen çıkarsın. Orkun’a gider kusura bakma anketten Cihan çıktı derim. 43 yıllık dürüst ve temiz siyasi hayattan bahseden beyefendi, sahte anket düzenlemekten bahsediyor! Bundan ala kirli çamaşır olur mu? Gidip Orkun Beye ‘adayımsın’ diyeceksin sonra bana gelip ‘aday ol ben sahte anket ile isi hallederim’ diyeceksin. Ben aday adayı olunca da basının karşısına çıkıp CHP'nin adayı Orkun bey diyeceksin. Sen kiminle dalga geçiyorsun. Kirli çamaşırdan kastım budur. İlla para değil. Akçeli mevzuda kastım Semih Balaban değildir. Babasını iyi tanırız. Genleri sağlamdır. O işleri yapmaz ama kıvrak siyaseti iyi öğrenmiş kendisi... Bakın Balaban Bey. Ben size Canuyar ailesini anlatayım. Dedem Yassiada’nın kapısından döndü, babam ve amcalarım dahil tüm ailem yıllarca siyaset yaptı. Sahte anketsiz ön seçim ile… Sayın Balaban'a göre siyasi deneyimsiz ve kariyersiz olan bendeniz ise 2006'da DYP basın propaganda başkanı idim. 2011 yılında ise DYP ve Anap birleşmesinden sonra Demokrat Parti Manisa teşkilat başkanı oldum. Yani ben doğduğum ocağa, babamı vekil yapan, dedemin kurduğu ocağa vefa ödedim. Yıllar içerisinde bir çok teklife rağmen Cumhur İttifakı partilerinin hiçbirisi ile dirsek temasım olmadı. Koltuk için makam için soyadımı asla kullanmadım. Demokrasi için mücadele verdim. Benim siyasi kariyerim olmadığını iddia eden Sayın Balaban için siyası kariyer AKP ya da MHP’de siyaset yapmaksa ben de o kariyer yok maalesef. Ama kendisi AKP ve MHP bayrağı sallayanları sever... Bağlarsak bizi ve dava arkadaşlarımı bölücülükle suçlayan ve CHP zırhına girip kendini korumaya çalışan Semih Bey şimdi çık yine basının karşısına ve sahte anketçiliğinin açıklamasını yap. İstediğin mahkemeye git, buna insan hakları mahkemesi de dahil. Ben de şahitlerimle geleceğim. Ayrıca tabloyu tüm kamuoyu ile paylaşıyorum. Orkun Bey Semih Beyin aldıkları oylar ve AKP’nin kazandığı tablo... Siz en baştan vermişsiniz zaten belediyeyi AKP’ye. Ama bugün yine verdiniz. Tuhaf bir rastlantı! CHP karşısında 2004 yılında SHP-HDP çatı adayı olan Sayın Balaban bana siyası çizgiden bahsetmişsin. Ben de yalpalamak yok. Dik durmak var. Sahte anket ise zaten yok. Aşağıda sahsım ile alakalı yapılan bir anketi de yayınlıyorum. Tebrik telefonları alan Sayın Balaban’a bir tebrik te benden olsun. CHP örgütü Akhisar’da ilce başkanlığını 15 bin oy ile kazanıyor ama büyükşehirde Cengiz Bey 5 bin oy fark atıyor. Basının karşısında neden değerlendirmiyorsun bu durumu. 
Bir soru ile bitiyorum; Yaklaşık 90 kişi ile yaptığınız bir CHP toplantısında büyükşehir için çıkan tablo nedir? Ayrıca bizzat kendi 17 ilçe başkanınız ile yaptığınız toplantıda çıkan sonuç nedir? Kirli çamaşırın sahte anketçi olman ve iki kişiyi de bu anlamda teklifte bulunman koskoca CHP İl Başkanı kendi yapmak istediği adayı sahte anketle yemeye çalışıyor. Şimdi mahkemeye gidebilirsin. Alnım da ak namert de değilim, iftiracı da… Ama sen istifa etmelisin. Siyaseten kirli çamaşırın döküldü, yalanla görelim, sözünde dur bence…”

Editör: TE Bilişim