Gerçekleşen 2. Olağan Kongrede delegelerin yeniden başkanlığa seçildiğini ifade eden Başkan Tonguç, destek olan herkese teşekkür etti. Kongrenin Şehzadeler için, Manisa için ve ülkemiz için hayırlı olmasını dileyen Tonguç, “Bizler görev bilinciyle atandığımız günden beri AK Parti’nin kurumsal kimliğine uygun bir şekilde çalışmalarımızı bugüne kadar götürdük. Allah nasip ederse bundan sonraki süreçte de 2019’da yerel seçimlerde şuan ki kazanımımız olan Şehzadeler Belediyesi’ni n tekrar AK Parti bayrağıyla dalgalanmasını istiyoruz. Büyükşehir belediyesi bizden değil ama bunun alınması için 17 ilçe arasında buna en yüksek oy alarak katkı sağlayacağız” dedi.

2019 aynı zamanda genel seçimlerinde yapılacağını kaydeden Tonguç, “Manisa’mızın 9 milletvekili var. Bunun 5’i AK Parti’de. Bu sayı 10’a çıktı. 10 milletvekilinden hedefimiz en az 6-7 milletvekili almaktır. Aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemiyle birlikte başkanlık sistemine geçildi. Bu seçimde de ilk turda sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı da ilk turda başkan yapıp Türkiye Cumhuriyeti’nin muasır medeniyetler seviyesine daha iyi bir şekilde çıkmasına fayda sağlayacak olan bir teşkilatız” diye konuştu.

AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in ismi 65 kişilik il kongre delege listesinde yer almadı. Başkan Çelik, listede yer almadığı için il kongresinde oy kullanamayacak. Çelik’in liste eyer almamasıyla ilgili kamuoyunda çeşitli konuşmalara şahit olduğunu kaydeden Başkan Tonguç, “Belediye başkanımız Ömer Faruk Çelik ile bugüne kadar önemli işleri imza attık. Ama biz il delegelerini yaparken tabi delege olarak düşünmüş olduğumuz bir yanlış uygulamadan dolayı kıymetli belediye başkanımız Ömer Faruk Çelik’i il delegesi olarak yazamadık. Biz kendisini tabi delege olarak biliyorduk. Bazı küçük beyinler, küçük düşünenler, öküz altında buzağı arayanlar bununla ilgili farklı farklı konuşmalar yaptığını kamuoyunda duyuyorum. Bunu da çok üzülüyorum. Bizi bilen bilir. Böyle bir çalışma içerisinde olmayacağımızı Ömer Başkanımızda bilir.  Hiçbir şekilde aramızda bir uyumsuzluk yoktur. Tamamıyla bizim okuduğumuzu yanlış anlamamızdan kaynaklanıyor. İlçe belediye başkanları tabi delege değilmiş il belediye başkanları tabi delegeymiş. Biz bunun farkına varmadık. Farkına varamayarak da belediye başkanımızı tabi delege olarak düşündüğümüzden dolayı yazmadığımızdan dolayı böyle bir yanlış bir hata yaptık. Hata tamamen bana aittir. Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç ‘un bunu görüp düşünmesi gerekiyordu. Ama bunu yerine getiremedik. Buradan kongre yapacak ilçelere sesleniyorum. Buna dikkat etsinler. Buradan kamuoyuna ifade etmek istiyorum” dedi. 

Editör: TE Bilişim