Muhalefetin, iktidarın her yaptığına karşı çıkmasının kabul edilemez olduğunun altını çizen Akkal,” Yapılan her yerli ve milli yatırıma karşı çıkan başta CHP ve ortakları, kendi ülkesine muhalefet eden trajik siyasal var oluşlarıyla ülkemizde taş üstüne taş koyanları karalayıp kötülemek için var gücüyle çalışmaktadırlar. Muhalefetin asli görevi; iktidarın her yaptığını eleştirmek değil, biz daha iyisini yaparız diyebilmek, çözüm önerileri sunmaktır. Ancak kendi başkanlarının da dediği gibi, CHP Genel Merkezi’nde oturarak bu işler yürümüyor. İktidar olma, hizmet etme derdiniz yok, bari köstek olmayın. Köstek oluyorsunuz, Türkiye düşmanlarıyla iş birliği yapmayın. Ortalık bulandırmayı, konuları saptırmayı ve milletin gözünün içine baka baka yalan söylemeyi de artık bırakın.” ifadelerini kullandı. 

Mecliste 2021 bütçe görüşmeleri devam ederken AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal da 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’ nin 8. turu üzerine bir konuşma yaptı. Türkiye savunma sanayiinin nereden nereye geldiğinin kısa bir özetini yapan Akkal, muhalefetin tutumunu eleştirdi. Konuşmasında özellikle CHP ve HDP’yi hedef alan Akkal, iki partinin gizli ittifak yapmayı bırakıp korkmadan kamuoyuna bu ortaklıklarını açıklamaları gerektiğini söyledi. 

Akkal konuşmasında “Tabii ki de bu kısa zaman zarfında Ak Parti Hükümetlerinin yapmış olduğu yatırımları ve icraatları anlatmam mümkün olmasa da milli ve yerli sanayinin son 5 yıl içinde nerelerde, nasıl izler bıraktığını kısaca hatırlatmakta fayda var. Binlerce projede Ar-Ge çalışmaları bir yandan tamamlanırken, şu anda aktif kullanımda olan İHA ve SİHA’larımız sadece sınırlarımız içindeki hainlerin inlerini yerle bir etmekle kalmamış; Suriye’de, Libya’da en son ise Dağlık Karabağ’ın Ermeni işgalinden kurtulma mücadelesinde, AZERBAYCAN ordusunun kontrolünde göğsümüzü kabartmış ve Türk Dünyasına büyük bir zafer armağan etmiştir” diye konuştu. 

Akkal şunları söyledi:

“Bizler güçlü ordumuzun, savunma sanayimizin yaptıklarıyla gurur duyarken üzülerek söylüyorum ki Türkiye’de ki Muhalefet Partileri, Türkiye’nin Karabağ’a yabancı savaşçı gönderdiğini iddia edecek kadar, ordusuna satılmış ifadesini kullanacak kadar şirazeden çıkmış, geçmişini unutmuş, aklını yitirmiştir. Eyy CHP… 2200 yıllık bir tarihe ve bu süreçte sayısız zafer ve fetihlere imza atan kadim Türk Silahlı Kuvvetlerini ne satabilecek, ne de satın alabilecek bir güç, bir kuvvet yoktur. Haddinizi bilin!CHP’li Ünal Çeviköz; ABD’nin yeni yönetiminden demokrasi dilenip, adeta ülkemizi şikâyet ederek partilerinin ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün üzerinde durduğu “manda ve himayecilik kabul edilemez.” anlayışından ve tüm ilkelerinden ne kadar uzaklaştıklarını bir kere daha gözler önüne sermişlerdir. Üzülerek görüyoruz ki; ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu CHP’nin “yalanın da kurgunun da genel merkezi” olduğunu, en son Cumhurbaşkanı Adayları Sayın Muharrem İnce dahi ekranlarda açıkça dile getirdi. Hatta çete var içeride dedi ÇETE. Libya’ya yardım götüren gemimize haydutların yaptığını meşru gören bir Genel Başkan kime hizmet etmektedir? Hem de yalan ve yanlış bilgilerle. Kılıçdaroğlu’ nun bu açıklamasının ardından Yunan Gazetesi “Greek City Times” ın ertesi günkü manşetin de çıkan “Türk muhalefeti yaptığı açıklamada, Yunan komutanın Libya'ya giden gemide arama yapmakta haklı olduğunu söyledi” yazısını görünce mutlu oldunuz mu? Yazık hem de çok yazık. Bu yalan söylemlerin kimin işine yaradığını, kime hizmet ettiğini Yunan medyası başta olmak üzere yabancı basına baktığınızda anlayabilirsiniz. Ulusal konularda bile ülkesini kötüleyen bir zihniyetin Türkiye’yi yönetmeye talip olması ise tam bir çelişkidir. “

Akkal, "CHP Genel Başkanı katıldığı bir tv programında 'YPG-PYD bize mi saldıracak' dedi. Bunu aklı başında bir insanın nasıl zikredebildiğini anlamak mümkün değildir. Böyle bir düşünce olamaz. Bunu Ana Muhalefet Partisi Lideri diyemez. Bu muhalefet etmek değil, resmen eli silahlı, şereften yoksun soysuz katilleri aklamaktır. Ama merak etmeyin, Türkiye Cumhuriyeti’nin şerefli ordusu hepsinin canına okumaya, leşlerini sermeye devam ediyor. İçeride bitiyorlar, nefes alamıyorlar. Dışarıda da bitecekler, siyaseten de bitecekler. Türkiye’ye kafa tutmanın, ihanet etmenin bedelini herkes ödeyecek. Biz diyoruz ki, PKK’nın sözcüleri ile ortaklık yapmayın, hadi yapıyorsunuz o zaman dürüst olun. Seçmeninizi kandırmayın. Ama onu da beceremiyorlar. Neden? Çünkü korkuyorlar. Korkmayın, çıkın biz PKK’nın sözcülerinin dediklerini dinledik ve diğer marjinal ekiplerle kol kola girdik, seçimlerde birbirimize destek verdik deyin. Zaten HDP bunu inkâr etmiyor. Milletin meclisinde bile bunu dillendiriyor” dedi.

Tamer Akkal, “Bunların işleri güçleri Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanımızın temsil ettiği makam, Savunma Bakanımız, İçişleri Bakanımız, Adalet Bakanımız, Hükümetimiz. Siz kime sesinizi yükseltiyorsanız, kimin üzerine gidiyorsanız biliniz ki, o kurumlar, o kişiler, o yöneticiler işlerini iyi yapıyordur. Sizin saldırdıklarınıza sahip çıkmak bizlerin ve sağduyulu asil Türk Milletinin asli görevidir. ““İktidar olma, hizmet etme derdiniz yok, bari köstek olmayın. Köstek oluyorsunuz, Türkiye düşmanlarıyla iş birliği yapmayın. Ortalık bulandırmayı, konuları saptırmayı ve milletin gözünün içine baka baka yalan söylemeyi de artık bırakın. CHP’nin ana eksenindeki kaymayı her alanda görmek mümkün, hatta öyle bir kayma var ki; tacize, tecavüze bile ses etmeme, örtbas etme derdine düştüler. İfşa olunca da, eften püften cılız açıklamalarla geçiştirmeye kalktılar. Şimdi CHP partisindeki tacizi, tecavüzü saklamaya çalışıyor. Geçen yıl ise Milletvekilleri; kadına yönelik şiddete, tacize, tecavüze tepki vermek için milletin meclisinde ayağa kalkıp sıralara vura vura, şarkı söylemişlerdi. Aynı tepkiyi gösterip, şimdi de şarkılar söylesenize, neden söylemiyorsunuz? İstedikleri kadar engellemeye çalışsınlar, Türkiye’nin harici ve dâhili düşmanlarıyla iş birliği yapsınlar, İktidar hayalleri kursunlar; Türkiye; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Cumhur İttifakımızın ortağı MHP’nin değerli Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin koşulsuz ve pazarlıksız desteğiyle, sadece bölgesel değil aynı zaman da küresel bir güç olma yolunda belirlediği hedeflere, emin adımlarla yürümeye ve “Dünya, Beş ’ten Büyüktür” demeye devam edecektir" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim