AK Parti Saruhanlı 7. Olağan İlçe Kongresi'nde konuşan AK Parti Manisa Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Tamer Akkal, kongrelerin partilere bir yenilenme, kendini muhasebe etme imkanı verdiğini ve bunu da en iyi yapan partinin AK Parti olduğunu ifade ederek yeni yönetimin Saruhanlı'da yeniden yönetimi almak için daha büyük bir inanç ve azimle çalışacağını söyledi. 
Konuşmasında başta CHP olmak üzere muhalefet partilerinin Türkiye'yi ilgilendiren konularda ya sessiz kaldığını ya da Türkiye aleyhine bir tutum sergilediklerini ifade eden Akkal, CHP'nin 30 Ağustos Zafer Bayramı öncesi kutlama törenlerinde kısıtlama olacağı yönünde bilerek halkı yanlış bilgilendirdiğini bir panik havası oluşturmak istediğini ancak yapılan programlarla zafer bayramının en iyi şekilde kutlandığını söyledi. Zafer Bayramı'nın şanına yakışır şekilde kutlandığını sadece Covid-19 pandemisi sebebiyle bazı önlemlerin alındığını söyleyen Akkal," Covid-19 pandemisi nedeniyle aldığımız önlemler, bu bayramın coşkusundan, heyecanından bir şey kaybettiğimiz anlamına gelmez. Evlerimizde Türk bayraklarımız asılı. Bugün burada kongremiz var, şanlı Türk bayrağımız burada, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün resmi burada, yanında da liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi burada. Yüce Rabbim bizlere teröristlerin, vatan hainlerinin resimlerini bir yerlere aşmayı nasip etmesin. Asanların da Allah bin türlü cezasını versin. "ifadelerini kullandı. 

CHP'li milletvekillerinin hem kuru üzüm fiyatları açıklanmadan önce hem de açıklandıktan sonra çiftçileri ziyaret ederek fiyat konusunda olumsuz bir hava yarattığını ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin açıkladığı 9 numara üzüme verilen 12,5 TL'lik fiyatın üreticiyi memnun ettiğini böylelikle muhalefetin yine boşa düştüğünü ifade eden Akkal,"Manisa biliyorsunuz üzümün merkezi. Saruhanlı ilçemiz de üzüm merkezlerimizden biri. Üzüm fiyatları açıklanmadan önce Manisa'da bir kaos yaratmak derdiyle  özellikle CHP'li vekiller çiftçilerimizi ziyaret edip, ilçelerimizde basın açıklamaları yaparak akılları sıra çiftçilerimize iktidarı kötüleyip, iktidarı bu konuda köşeye sıkıştırma derdindeydiler. Fakat geçtiğimiz seneye göre yüzde 25 oranında artış gösteren üzüm fiyatına rağmen bu fiyat çiftçilerimiz için yetersiz açıklamaları yaptılar. Artık onlara çok bir şey söylemek istemiyorum. Çünkü onların halktaki karşılıkları belli. Geçtiğimiz haftalarda bir TV programında Hakan Bayrakçı'nın dediği gibi "Geliyorsunuz 25, gidiyorsunuz 25. O seçim geçiyor 25, bu seçim geçiyor 25". Çok bir şey söylemeye gerek yok. Bu cümle onları çok net bir şekilde özetliyor. Dünyanın her yerinde muhalefet partileri var. Dünyanın her yerinde iktidarlar da var. Ama dünyanın hiçbir yerinde Türkiye'deki gibi muhalefet yok. Yaptıklarıyla halkın gönlünde taht kurmak yerine, yaptıklarıyla AK Parti'nin halkın gönlünde taht kurmasını sağlıyorlar. Çözüm odaklı değiller aksine istemez ve yaptırmaz bir tavır takınmış haldeler. Ülkeyi yönetmeye aday değiller böyle bir dertleri de yok. CHP'nin Türkiye'yi yönetmek gibi, iktidar olmak gibi bir derdi yok. İktidar olmak, iktidarın görevi çok zor. Ama muhalefet olmak çok kolay. İşte İstanbul'da hasbelkader iktidar oldular. İşte Saruhanlı da hasbelkader yerel yönetimde iktidar oldular. Hem burada hem de İstanbul'da rezillikleri parçalarından akıyor. İstanbul belki 25-30 yıl sonra ilk kez susuzlukla tanıştı. Saruhanlı, bir yıl oldu gözle görülür hiçbir şey yok. Bunların tek derdi AK Parti gitsin, cumhurbaşkanımız gitsin. Bunun için başta FETÖ ve PKK olmak üzere herkesle iş birliği yapmayı deniyorlar. Ancak bu çabaları boşadır. Millet terör örgütleri ve dış güçlerle poz veren bir grubu iktidar yapmaz."dedi. 

Muhalefetin, Türkiye'nin Covid-19 pandemisi sürecinde yaptığı yatırımlardan ve verdiği desteklerden de memnun olmadığını ifade eden Akkal,"Covid-19 pandemisiyle mücadele sürecinde Türkiye, bütün dünyada takdir toplarken muhalefete baktığımızda CHP ve İyi Parti'ye göre Türkiye çok kötü yönetilmiş. Formula-1, Türkiye Covid-19 sürecini çok iyi yönettiği için Türkiye'de yapılıyor.Bunun sebebi de ülkemizin daha sağlıklı olmasıdır.  Uluslararası basın kuruluşları Türkiye'nin Covid-19 mücadelesini başarıyla yönetmesinden söz ediyor. Bunları görmeyen bir muhalefetten bir şey beklemek zaten imkansız. Onlar kendi gündemlerinde meşgul olmaya devam etsin."dedi. 

Türkiye'nin 'Mavi Vatan' diye adlandırılan bölgelerde büyük bir mücadele verdiğini ve bu konuda da muhalefetin milli ve yerli bir tutum sergilemediğini ifade eden AK Partili Akkal,"Biliyorsunuz Karadeniz'de bir doğalgaz rezervi bulduk. Büyük bir başarıdır. Doğu Akdeniz'de aynı şekilde büyük bir mücadele veriyoruz. Avrupa'nın şımarık çocuğu Yunanistan Avrupa'yı arkasına alarak bir takım tahrik edici tutumlarda bulunuyor. Öncelikle şunu unutmasınlar. Var olduğumuz andan itibaren Türkiye kendi haklarından ne ödün vermiştir ne de diğer sömürü ülkeler gibi başka ülkelerin hakkına girmiştir. Doğu Akdeniz'de enerji rezervi aramak en doğal hakkımız. Sona kadar aramaya devam edeceğiz.  Yunanlılar herhalde Türk Milleti'ni 30 Ağustos'ta hiç tanıyamamışlar. Kurtuluş Savaşı'nda hiç tanıyamamışlar. Ama biraz daha diretirlerse Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Türk Milleti'nin onlara ne olduğunu, kim olduğunu gösterecek. Dünyanın neresinde mazlum bir ülke varsa umudunu ülkemize cumhurbaşkanımıza bağlamış durumda. Lübnan, Libya ülkemizin onlara desteğinden dolayı her fırsatta memnuniyetlerini ifade ediyor. Bizim ayak bastığımız her toprak parçasında huzur ve güven vardır. Ancak bunu içimizdeki İrlandalılar anlamıyor. Her fırsatta ülkemizi dışarıda kötülemeye şikayet etmeye devam ediyorlar. Savunma sanayinde geldiğimiz yer ortada. Savunma sanayimizde onlarca proje hayata geçti. Kendi İHA'larımzı, SİHA'larımızı , tanklarımızı, helikopterlerimizi yapıyoruz. Yerlilik oranımız yüzde 70 seviyesinde. Muhalefetten tek bir açıklama gördünüz mü. Hep bir memnuniyetsizlik. Bir ili ilçeyi bile yönetmekten aciz olanları bu millet iktidara da getirmez yönetme yetkisi de vermez. Türkiye artık bir güç. Hem de bölgesel değil küresel bir güç. İsteseler de istemeseler de Türkiye'den habersiz ya da yok sayarak kimse bir hamle yapamaz adım atamaz. "ifadelerini kullandı. 
 

Editör: TE Bilişim