CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Diyanetin okul öncesi eğitim ile ilgili çalışmasına sert tepki göstermiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan da Özel’e sert sözlerle yüklenmişti. Sözlerine açıklama getiren Özel, “Özgür Özel Kur'an'a laf ettiyse Kur’an çarpsın. ‘Özgür Özel Kur’an’a laf etti’ deyip iftira atan varsa onları çarpsın.” dedi. 
 

Türkiye son günlerde CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Diyanet’in okul öncesi eğitimle ilgili çalışması hakkında sarf ettiği sözleri tartışıyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eleştirlerine maruz kalan Özeli, yeni bir açıklamayla sözlerine açıklık getirdi. 
Özel şunları söyledi:  “Özgür Özel Kur'an'a laf ettiyse Kur’an çarpsın. ‘Özgür Özel Kur’an’a laf etti’ deyip iftira atan varsa onları çarpsın. Bu kadar yalan olur mu?  Söylediğimiz şu; Bu ülkede eğitimi Milli Eğitim yapar. Diyanet İşleri okul öncesi eğitimi kuruyor. 3 yaşından sonra, 4 yaşında, 5 yaşında çocuklar için okul öncesi eğitim verecek. Tevhid-i Tedrisat var. Anayasada yazılı. Kaldıramazsın ve okul öncesi eğitim Diyanetin değil Mili Eğitimin işi. Benim söylediğim bu. Ne Özgür Özel ne Cumhuriyet Halk Partisi ne Kuran’a be Kuran’ın öğretilmesine karşı değil.”  

ÖZGÜR ÖZEL NE DEMİŞTİ? 
CHP'li Özgür Özel; "Diyanet okul öncesi eğitim birimleri kuruyor. Okul öncesi eğitim Diyanet'in işi mi Milli Eğitim'in işi mi? Çocukları bütün dünya nasıl yetiştiriyorsa öyle yetiştirmek varken bir Orta Çağ zihniyetine yönelmenin, bunu kurumsallaştırmaya çalışmanın ne bu Cumhuriyet'e ne bu millete faydası var; ne de Anayasa'ya uygunluğu var."  Şeklinde açıklama yapmıştı. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN TEPKİSİ 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel’in sözleriyle ilgili şu ifadeleri kullandı: "Diyanet İşleri Başkanılığımızın okul öncesi evlatlarımıza eğitim vermesi bilimsel değilmiş çağ dışıymış. Bre gafil! Asıl çağ dışı sensin! Senin zihniyetin.
Asıl arkaik olan, asıl gerici olan, orta çağ karanlığında asıl debelenen, asıl senin gibi marjinal at gözlükleriyle bakanlardır. Şimdi ben buradan CHP Genel Başkanı'na soruyorum. Anayasal bir kurum olan Diyanet'in görevini hakkı ile yapmasından niçin gocunuyorsunuz? İstikbalimizin teminatı olan çocuklarımızın Kur'an'ı, peygamber efendimizin örnek hayatını, medeniyet değerlerimizi öğrenmesi sizi neden rahatsız ediyor.

İslam tarihinin en parlak dönemlerine, Batılıların kendilerini tarif için kullandığı Orta Çağ karanlığı yaftası vurmaktan utanmıyor musunuz? Bu milletin dininden, diyanetinden, inançlarını özgürce yaşamak evlatlarını özgürce yetiştirme hakkından kirli ellerinizi ne zaman çekeceksiniz."

Tevhîd-i Tedrîsât Kanunu nedir? 

Tevhid-i Tedrisat Kanunu (Öğretim Birliği Yasası), Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 3 Mart 1924 tarih ve 430 Kanun Numarası ile kabul edilmiş olan ve ülkedeki bütün eğitim kurumlarının Maarif Vekaleti’ne (Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı’na) bağlanmasını öngören yasadır.