İlkokulda yaşadığımız olayları kolay kolay unutmayız. Sevinçleri, dövüşleri; yıldızlı defterleri, nazar boncuklu bol pekiyili karneleri... Pek çoğunu aklımızda tutarız.
Bazı arkadaşlarımızın simalarını, isimlerini unutsak da ilkokul öğretmenimizi unutmayız. Verdiği öğütler, olaylara karşı tutumu aklımızda kalır…
İlkokulu Vicdan Karaosmanoğlu İlköğretim Okulu'nda okudum. Sonrasında babamın isteğiyle Şehitler Ortaokulu'na geçiş yaptım. Gel zaman git zaman Gazetecilik bölümünü kazandım. Bu süreçte hiç unutmadığım ilkokul öğretmenim Gülseli Şahin'e, elimde buketle teşekkür ziyaretinde bulundum. Her zamanki gibi yakın arkadaşı Gül Hoca ile beraber kantinde oturuyordu.
Kendimi tanıttım. Yaklaşık bir 10 dakika konuştuk...
İlkokulda hatırı sayılır bir öğrenci olmama rağmen Gülseli hocam beni hatırlamamıştı. Bazı akranlarımı tanıyor olsa da ne simamı hatırlamıştı ne de ismimi.
5 yıl boyunca evimizde, ismi pek çok akrabadan fazla zikredilen ilk öğretmenim beni tanımıyordu.
Bu duruma üzüldüysem de Öğretmenler Günü'nde geç de olsa ilkokul öğretmenimin sevindiğini görmek beni mutlu etmeye yetmişti…
 
VİCDAN KARAOSMANOĞLU'NUN VASİYETİ
 
Geçtiğimiz yıl, Ticaret Lisesi'nde öğretmenlik yapan Sibel Hoca tanıştım. Kendisinin, mezun olduğum okulun kurucusu Vicdan Karaosmanoğlu'nun akrabası olduğunu öğrenince çok sevinmiştim. Halası Vicdan Karaosmanoğlu'nun eğitime verdiği önemi anlatınca da duygulanmıştım.
Sibel hocamız küçükken, çocuğu olmayan halası Vicdan Karaosmanoğlu ile "Bütün mirasın bize kalacak" diyerek, şakalaşırmış.
Vicdan Karaosmanoğlu da sürekli, "Size miras falan bırakmayacağım. Mirasımla Manisa'nın en yoksul mahallesine bir okul yaptıracağım" dermiş…
Sonraları Vicdan Karaosmanoğlu'nun mirası ile Nurlupınar'a okul yapıldı.
6 farklı mahalleden çok sayıda öğrenci bu okulda eğitim aldı.
Ben ve kardeşlerim de Vicdan Karaosmanoğlu'nun mirasıyla kurulan bu okulda eğitim gördük.
Mekanı cennet olsun...
 
EN GÜZEL ÖĞRETMENLER GÜNÜ HEDİYESİ
 
Facebook'ta gezinirken eski dershane öğretmenim, iyi kalpli Füsun hocamızın paylaştığı bir gönderiye denk geldim. Füsun hocamızın 2009 yılında bir öğrencisine hediye ettiği kitap yine aynı öğrencisi tarafından yıllar sonra kendisine Öğretmenler Günü hediyesi olarak verilmiş.
İşin güzel tarafı o öğrencisi de şu an kendisi gibi öğretmen. Üstelik eski öğrencisi şimdilerde aynı kurumda kendisi ile iş arkadaşı!
Böylesine güzel bir Öğretmenler Günü hediyesi duymamıştım…
 
İYİ Kİ VARSINIZ
 
Bugüne kadar birbirinden güzel öğretmenlerle tanıştım. Verdikleri öğütlerin her biri gönül hazinemde saklı…
Bana okumayı öğreten Gülseli hocama, bizi felsefe ile tanıştıran Ramazan hocama, şiir dilli Ayselin ve Serap hocama, coğrafyanın babaları Uğur ve Necat hocama, tarihin piri Sefa hocama, gazeteciliğin özgür savunucusu Sıdıka hocama ve diğer tüm öğretmenlerime teşekkürü bir borç biliyorum…
İşini severek yapan, Sevgi alıp Sevgi satan bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun...