Manisahaberleri.com’un arşivinde eski bir yazımı ararken “BU MİSYON BAYBATUR’U NEREYE TAŞIR?” başlıklı yazı gözüme ilişti.
Yıl 2011
O tarihlerde bir kongre var ve ben il başkanlığı görevine atanan Murat Baybatur ile ilgili bir yazı kaleme almışım. 7 yıl önceki bu yazının sonuç bölümünü şöyle bir tekrar okuyalım.   
“Murat Baybatur’un rüştünü ispat etmesi için (İl Başkanlığı) müthiş bir fırsat! Berk Mersinli için de (O dönemde merkez ilçe başkanı) aynı durum geçerli. Ak Parti belki de ilk kez tam bir konsensüs sağlanarak tek listeli seçime gidecek. Ve Murat Baybatur, Ak Parti’de çok önemli bir şeyi başaracak. Herkesi bir ve tek liste içinde toplayacak. En azından ondan beklenen bu… Baybatur yüklendiği bu misyonla Ak Parti’yi nereye taşır bilmiyorum. Ancak bu misyonun onu çok önemli noktalara taşıyacağından kuşkum yok. İyi niyetli olan herkesin siyasette yolu açık olsun…”
Evet…
Yıl artık 2018.
Dün, partide bir basın toplantısı düzenlendi. 5 milletvekili ve partililer salonu doldurdu. Önce İl Başkanı Berk Mersinli, sonra milletvekilleri sırayla konuştu.
Son söz Murat Baybatur’un oldu. Çünkü Murat Baybatur, 2011’de ayağına gelen o müthiş fırsatı, il başkanlığı görevini gayet iyi değerlendirmiş, 2015’in Haziran ayında yapılan seçimlerde milletvekili olmuş, 2015’in Kasım’ında yapılan seçimlerde ise 1.sıradan tekrar milletvekili olarak genç yaşta çok önemli bir görevi üstlenmişti. Aynı Baybatur, 2018’in Haziranı’nda, geçtiğimiz hafta sonu yapılan seçimlerde yeniden 1.sıra milletvekili seçildi. Haliyle toplantıda son sözü söyleyen isim o oldu.
Ama o her zamanki gibi mütevazi bir yaklaşımla, salondaki atmosfer, basın mensuplarının beklentisi ve zaman mevhumunu düşünerek, oldukça kısa ve anlamlı bir açıklamayla neden son sözün ona verildiğini adeta ispatlar bir tavır sergiledi.
Murat Baybatur, Manisa’da seçilen 10 milletvekili arasında en genç olanı. Ama olgunluk bakımından hiç de en genç gibi durmuyor. Sanki en yaşlısı. Sanki çoook görmüş geçirmiş.
2011’de “Bu misyonun onu çok önemli noktalara taşıyacağından kuşkum yok” demişim. Belki çoğu kişi Baybatur’un bir gün Ak Parti’nin yaş olarak olmasa da olgunluk, duruş ve siyasi beceri açısından ağabeyi, önde geleni, 1 numarası olacağını tahmin bile etmiyordu. Ama Baybatur, hatasıyla sevabıyla bugün Ak Parti’nin Manisa’da son sözünü söyleyen kişisi konumunda.
Bu ne anlama geliyor?
Seçimler bitti. Artık yavaş yavaş kafalar yerel seçime doğru kaymaya başladı. Ak Parti ile MHP arasındaki ittifakın devam edip etmeyeceği, yerel seçimlere yansıyıp yansımayacağını bilemiyorum. Ancak şu bir gerçek;
Bundan sonra Ak Parti’de alınacak kararlarda son sözü Murat Baybatur söyleyecek. Manisa Ak Parti’nin büyükşehir belediye başkan adayı, ilçe belediye başkan adayları ve meclis üyeleri belirlenirken Baybatur ne derse büyük ölçüde o olacak.   
İşte bu süreç, yani 2019 yerel seçimleri sadece Manisa değil Baybatur ve ekibinin geleceği açısından da belirleyici bir sınav olacak.
Ve Baybatur bunun farkında…