Manisa’da birçok hastanın şifa bulduğu, gerek konum itibarıyla gerekse kaliteli sağlık personeliyle takdir toplayan bir hastane var: Merkezefendi Devlet Hastanesi. 

Pandemi hastanesi olarak uzun süre hizmet etmiş olan bu hastaneye Covit-19’dan yatmayan, yatmasa da sürüntü vermek için gelmeyen Manisalı belki de yoktur.   

Manisa Şehir Hastanesine göre konum itibarıyla daha ulaşılabilir olduğu için hastalar tarafından rağbet edilen bir hastane. 

Bir de bu hastaneyle aynı yerleşkede bulunan Manisa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi var. Manisa’da diş rahatsızlıkları hususunda büyük bir hasta yükünü taşıyan bu hastanenin de çok sayıda hastası mevcut. 

Merkezefendi Devlet Hastanesi ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin personellerinin ve hasta/hasta yakınlarının yakındığı bir konu var.  Yazmasam boynuma borç kalacak bir mevzu.

Önceden hastanenin üst tarafından, yani İzmir Caddesi’nden YSE kavşağına bağlanan bir yol vardı. Şimdi o yol araç trafiğine kapalı olduğu için, İzmir, Muradiye, Laleli bölgesi, Güzelyurt Mh., Unucubozköy Mh., Horozköy Mh., Hafsa Sultan Mh, 75. Yıl Mh. vb. istikametine araçla gidebilmek için, İzmir Bursa Sürat Yolu’nu (Mimar Sinan Bulvarı) kullanmak zorunda kalıyorlar. Bu da hem yolu uzatarak gereksiz zaman ve yakıt kaybına hem de eski garaja yakın kavşaktaki ışıklardaki trafiğin kilitlenmesine yol açıyor.

Hastaneden, İzmir Caddesi'ne bağlanan yolun (sadece çıkış için) açılmasıyla hem personelin ve hasta/hasta yakınlarının yolu kısaltılmış olur hem de Mimar Sinan bulvarındaki trafiğin rahatlaması sağlanmış olur. 

112 ambulanslarının da aynı yolda vakit kaybettiğini düşünürsek, yolun araç trafiğine açılmasının önemi daha iyi kavranmış olacaktır.

Sağlıcakla kalın…