Meslek hayatımda birçok doğuma yardımcı oldum. Yeni bir hayata ilk gözlerini açmaları ve bu mucizeye tanık olmak muhteşem bir şey...
Evet…
Yıllarca ebelik mesleğini çok severek yaptım. Anneye ve bebeğe destek olmak muhteşem bir iç huzur sağlıyor. Ve hep gebelerim de, hastaneye yattıkları andan doğumlarını yaptıkları ana kadar dikkatimi çeken kaygı ve korkularının doğumlarını nasıl etkiledikleriydi. Uzun uzun konuşup telkin ettiğim gebelerim gerçekten daha rahatlıyor ve onun yanından hiç ayrılmamı istiyordu. Bu konu üzerine biraz araştırdım. Araştırmalarım beni İstanbul Doğum Akademisini keşfetmemi sağladı. Ve Oradan aldığım eğitimlerle şimdi kendi ‘Gebe Okulumu’ açtım.
Hepinizin aklındaki soruyu biliyorum; “Bu okul ne işe yarıyor?”  
Bu okul her okul gibi eğitim işine yarıyor. Gebelerimiz ne kadar kendileri bir yerlerden araştırsalar da, okusalar da ama hep akıllarında deli  sorular oluyor. Doğum nasıl  başlayacak? Başlayınca ben ne yapacağım? Nasıl doğuracağım? Sezeryan olur muyum?  Epidural ne demek?
Yığınlarca soru…
İşte biz gebelerimizi her konuda eğitiyoruz ve hypnobirting nedir? Doğumda içine nasıl döner? Doğum nasıl başlar? Ne yapması gerek doğumda? İlaç dışı yöntemlerle dalgalarını nasıl geçirir? Anne-bebek dostu sezeryan ne demek? Ve bir çok şey… Tabi bunu karşılarına geçip sadece anlatarak değil, canlandırmalarımızla, oyunlarımızla, görsellerimizle yapıyoruz. Bir de grup çalışmasıyla olduğu için baba ve anne adayları aynı kendileri gibi bebek heyecanı olan kişilerle sosyalleşme imkanı buluyor. Anneler doğum korkuları kaygılarını en aza indirip daha huzurlu oluyor. Amacımız her doğum ‘keşkesiz’ olsun. Yani doğumdan sonra gebenin babanın bebeğin ve sağlık çalışanlarının keşkelerinin olmamasıdır. O zaman güzel ve sağlıklı nesillere kavuşacağız. Çünkü keşkelerle  bir doğum hem annede hem bebekte hem sağlık personelinde travmaya neden oluyor. Eğitim, hayatımızın her döneminde önemlidir. Gebeliğimiz, doğumumuz ve doğum anımız, biz bayanlar için önemlidir. Bu çok önemli durumumuzu bilinçli eğitimli geçirirsek her şey daha güzel olur. Bizim de amacımız sizlere bu konuda yardım etmektir. Ülkemizde birçok ilde gebe okulları var oldukçada talep görüyor. İzmir bu konuda çok bilinçli çoğu gebe eğitimlerini alıyor. Ben Manisa’da bunun eksikliğini fark ettim ve Manisa halkına bu konuda kaliteli hizmetler sunmak istedim. Gebe yogası, loğusa yogası ve herkes için yoga hizmetlerimizde bulunmaktadır. Anne ve baba adaylarımıza emzirme ve bebek bakım eğitimleri sunulmaktadır. Diyetisyenimiz Gizem Selen İnalöz tarafından gebelik, lohusalık ve emzirme dönemlerindeki beslenmelerle ilgili eğitimler verilmektedir.
Ne kadar eğitimli, bilinçli olursak gelecek nesiller ve bizler o kadar sağlıklı oluruz. Sağlıklı gebelikler, keşkesiz doğumlar dilerim…