Sandığımdan çok daha büyük ve derinmiş sorun!   Bir yazı düşünün… Sıradan bir köşe yazısı… Bugüne kadar yazılmış diğer yazılardan hiçbir farkı yok aslında. Herhangi bir yerdeki herhangi bir problemi dile getiren yazı. Hava kirliliği, trafik, park probl

Sandığımdan çok daha büyük ve derinmiş sorun!  
Bir yazı düşünün… Sıradan bir köşe yazısı… Bugüne kadar yazılmış diğer yazılardan hiçbir farkı yok aslında. Herhangi bir yerdeki herhangi bir problemi dile getiren yazı. Hava kirliliği, trafik, park problemi veya kiralık ev sıkıntısı kadar sıradan… Sadece şehrin sorunlarından biriydi ana teması. Daha doğrusu yazıyı yazarken öyle zannettiğim ama aslında yayınlandıktan sonra okuyucunun sazı eline aldığı bir yazı! 
Utandıran bir yazı!
Sonuçları bakımından ne kadar vahim bir tabloyla karşı karşıya kaldığımızın en net fotoğrafını çekip önümüze koyan bir yazı…
Manisahaberleri.com’un binlerce takipçisinin daha doğrusu Manisalıların üzerine eklemeler yapıp tek sayfalık bir metni destana çevirdiği yazı.  
Moris Şinasi’deki ağlama seslerinin çok uzaklara ulaştığını, çok yüreği dağladığını gösteren bir yazı.
Demek ki Moris Şinasi Çocuk Hastanesi’nde sıkıntı sandığımızdan çok daha büyük. Demek ki oradaki çocukların ağlama sesleri Manisa’yı sarmış. Anne ve babalar çaresiz. Tam da bu yüzden yazıyı sahiplenip kulaktan kulağa duyurmaya çalıştılar. Duyarlı Manisalıların teveccühüyle yüzlerce kişi tarafından paylaşılan yazıyı 32 bine yakın insan okudu. Bu, yerel bir haber sitesi için müthiş bir rakam. Nedeni dikkat çekilen problemin önemiyle ilgili... Ortaya şöyle bir sonuç çıkıyor; Moris Şinasi’de gerçekten çok büyük sorunlar var. Odaklanmamız gereken de bu gerçek!       
Ne yapılmalı, ne yapılabilir?  
Manisa’da inşaatları devam eden 558 yataklı şehir hastanesi ve 400 yataklı Merkezefendi Devlet Hastanesi'nin 2018 yılının başında vatandaşlara hizmet vermeye başlayacağı kesinleşti. Bu güzel bir haber! İki dev hastane gecikmeli de olsa bitince Manisa rahat bir nefes alacak. Bugüne kadar sağlık alanında yapılan olumlu işleri kimse inkar edemez. Bu konuda kimin emeği geçti veya geçecekse Allah razı olsun. Ancak bu hastanelerin yapılması çocuk hasta trafiğine olumlu katkı sağlamakla birlikte sorunu kökten çözmeyecek. Çünkü çocuk hastanesinin bulunduğu binalar ve CBÜ’den kalan ve şuan kullanılan mevcut binalar hastane olmaya kesinlikle müsait değil. O bölgede Bakanlığın tasarrufu nedir bilmiyorum ama bana göre Sağlık Müdürlüğü, Çocuk Hastanesi ve CBÜ’den kalan binaların tamamının yıkılarak yeni bir çocuk hastanesi ve sağlık Müdürlüğü yapılması şart. Geniş koridorları, bekleme salonları, poliklinikleriyle tertemiz kokan bir hastaneyi hakeden bir kentte yaşıyoruz. “Moris Şinasi’de ağlama sesleri” başlıklı yazıya olan ilgi ve isyan bir taleptir aslında. Ve bu talebe cevap verecek bir siyasi irade var. Yeter ki harekete geçilsin. Aksi halde Manisalıların isyanı büyüyerek farklı bir noktaya ulaşacak.
Tekrar seslenmiyorum;
Orada gerçekten çözülmesi gereken dev bir sorun var. Anne ve babalar çocukları için daha iyi şartlarda şifa istiyor. Çocuklar halen ağlıyor. Koridorlarda düşündüren görüntüler, kareler var. Ve sanırım birileri bu soruna kulak kabartmadığı sürece de ağlama sesleri dinmeyecek.  Ve tabi ki isyan da…
Yani Manisalıların “Moris Şinasi isyanı ne zaman diner” sorusunun cevabı çok net ortada; Çocuklarımıza, yavrularımıza layık adam gibi bir hastane yapıldığı zaman!