Haber: Serkan Özcan

Manisa’da trafik polisi ekipleri, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testine (TYT) kimliğinde fotoğrafı bulunmaması nedeniyle alınamayacağını öğrendiği öğrenciye, sınava girebilmesi için destek sundu.

 YKS'ye girmek için 23 Nisan İlköğretim Okuluna gelen Beyza Karabulut, nüfus cüzdanında fotoğrafının olmaması nedeniyle sınava alınamayacağını, yeni bir kimlik çıkarması gerektiğini öğrendi. Aldığı yanıtla büyük üzüntü duyan genç kızın durumunu fark eden trafik polisi ekipleri, genç öğrencinin geçici nüfus cüzdanı çıkarılabilmesi için harekete geçti. Polis aracına bindirilen genç kız, öncelikle fotoğraf çektirilip, daha sonra İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne götürüldü. Geçici kimlik belgesi alınan genç öğrenci, sınavın başlamasına 1 dakika kala okula yetişerek, geçici kimlik belgesiyle sınava girdi.
Genç öğrenci, sınava yetişebilmesi için büyük çaba sarf eden Manisa Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerine teşekkür etti. Genç kızın sınava son anda yetiştiği anlar kameraya yansıdı.