3 Aralık 2018 tarihinde yazmış olduğum “Manisa’da Tenis Sporcularının Sorunları” yazım üzerine telefonla arayan, bizzat gelerek sorunlarını ileten ve mesaj atarak tenis sporunun sorunlarını çözmek amacıyla tesisler yaptıklarını belirten cevaplar aldım.
Yazımızın amacına ulaşması adına mutlu oldum. Ancak tenis sporcularının sorunlarına karşı en büyük tesellimiz kapalı kort eksikliğinin giderilmesi, tenis sporunun eğitimin içine alınması, üst seviyede antrenörlerin görevlendirilmesi, sporculara maddi, manevi gereken önemin verilmesi ve küçük çapta bireysel çabalarla bir şeyler yapma gayretinde olan kulüp dahi olamamış bazı gurupların Manisa İl Gençlik Spor Müdürlüğünün hakemliğinde tek merkezde toplanması olacaktır.
Tenis sporcuları adına Manisa’da mevcut durum çok da iç açıcı değildir.
Manisa merkezde tenis sporcularına yönelik en büyük tesis halen Tenis Dağcılık Kulübü tarafından işletilmektedir. Ancak bu tesisle ilgili mahkeme sürecinin devam ettiği anlaşılmaktadır.
Gençlik Spor İl Müdürlüğüne ait olan halen Manisa Tenis Dağcılık Kulübü tarafından işletilen açık ve kapalı tenis kortlarının aslında kime ait olduğu, süreç içerisinde kimler tarafından işletileceği muamma olmaya devam etse de sorunlar devasa boyutlara varmakta ve tenis sporcularının sorunları dağ gibi büyümeye devam etmektedir.
Aldığımız bilgilere göre Manisa İl Gençlik Spor Müdürlüğüne ait olan Manisa Tenis Dağcılık Kulübünün işlettiği tesislerin kullanım süresi dolmuş ve kiracı durumundaki işletmenin tesisi boşaltması adına Manisa İl Gençlik Spor Müdürlüğü tarafından mahkemeye verilmiştir. Ancak her ne hikmetse boşaltma işlemi mahkeme tarafından durdurulmuş olup, sürecin devam ettiği bildirilmektedir.
Konu ile ilgili velilerin verdiği bilgiler ve BİMER başvurularına verilen cevap şöyledir:
“… sayılı Bimer başvurunuzda adı geçen tesisin mevcut kiracısı boşaltma kararımızı mahkemeye vermiş olduğundan, boşaltma işlemi mahkeme tarafından durdurulmuş olup, süreç devam etmektedir. Bilgilerinize sunulur.”
Manisa İl Gençlik Spor Müdürlüğü bünyesinde olmasını tercih ettiğimiz Manisa Tenis Dağcılık Kulübünün işlettiği tesis ve kortların sadece sporculara hizmet eder hale getirilmesi, işletilmesi ve organize edilmesi halinde Manisa’dan Türkiye ve Dünya çapında tenis sporcularının çıkacağına inanmaktayız.
Şimdiye kadar bırakınız Dünya çapında bir sporcunun çıkmasını Türkiye’de başarılı olan bir tenis sporcunun Manisa’yı temsil ettiğine maalesef şahit olamadık!

Manisa’da Büyükşehir Belediyesinin tesis sporu tesisi konusunda çalışmaları olduğunu beyan eden Manisa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü. Genel Müdürü Sayın Alparslan Kaya’nın nazik cevabı bizleri mutlu etmiştir. Ancak inşaat halindeki tesislerin üç korttan oluştuğunu ve üstelik kapalı kortun bulunmadığını, sporcuların ihtiyaçlarını karşılayabileceği alanların olup olmayacağı meçhulümüzdür.
Umarım Manisa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü. Genel Müdürlüğü bünyesinde devam eden Tevfik Lav Tesisleri bünyesindeki tenis kortlarının en azından bir tanesinin kapalıya dönüştürülmesi ve performans gurubu olarak değerlendirilen sporculara göre düzenlenmesi mümkün olabilir. Şimdiden kendilerine teşekkür ederiz.
Yıllarını tenis sporuna vermiş ulusal ve uluslararası turnuvalarda TTF’yi temsil etmiş İzmir’de ikamet eden bir yetkilinin yazımıza ilave olarak gönderdiği 04.11.2018 tarihli mesajı Manisa gerekse Türkiye’de tenis sporunun durumunu tüm açıklığıyla ortaya koyması bakımından dikkat çekicidir.

Sayın hocam, hocam diyorum yazılarınızı takip ediyorum çünkü çok değerli bir yazı yazmışsınız… Tenis sporu bu günkü hali ile diğer sporlara göre daha çok engel barındırsa bile kendine has çok avantajları da vardır. Birçok spor dalında devletin desteği yoktur, ancak onları başarılı yapan başka dinamikler vardır. Maalesef bizim kulüplerimiz bu yolda ilerlemiyorlar. Her şey veliye kalıyor, giyim kuşam dâhil, bu da sizin gibi velilerin isyan etmesini sağlıyor.”
Manisa’da tenis sporcuları ilgi ve destek beklemeye devam ediyor.
Manisa’da tenis sporcularına ait tesislerin durumu ve süreci her ne olursa olsun tüm beklentimiz ve temennimiz tenis sporcularının mağdur edilmemesi ve tesislerden yararlanmasının önünün açılması olacaktır.