Prof. Dr. Sinan Adıyaman, "Manisa’da yoğun bakımda yer kalmamış" açıklamasında bulundu.
Aynı zamanda Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı da olan Prof. Dr. Sinan Adıyaman, “Diyarbakır, Urfa, Erzurum, Rize, Mardin, Çanakkale, Zonguldak gibi illerde çok sayıda hasta artışı var. Ankara’da da sıkıntılar var.” dedi.  
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü iddialara hemen cevap verdi. Anadolu Ajansı’nın servis ettiği haberde; "Ankara'da hasta patlaması olduğu ve sağlık altyapısının çöktüğü şeklindeki iddialar gerçekle bağdaşmıyor. İlimizde halen pandemi kontrol altındadır." ifadesi kullanıldı. 
Manisa Tabip Odası, şehirde vaka sayısının dört bin civarında olduğunu ve hastanelerde yer bulunmadığını öne sürdü. 
CHP Manisa Milletvekili Başevirgen, Manisa Tabip Odası’nın yaptığı açıklamaya dikkati çekerek benzer açıklamarda bulundu. 
Sokakta, çarşıda, pazarda herkes bu iddiaları konuşuyor. Söylentilere, iddialara kalırsa Manisa’da durum çok kötü!   

Peki gerçekte durum kötü mü? 
Türkiye koronavirüsle tanıştığı andan bugüne Manisa’da tek bir yetkili koronavirüsten bahsetmedi. Sığınılan bahane Sağlık Bakanlığı’nın her gün yayımladığı veriler. 
Son iddialarla ilgili de kimse cevap verebilme cesaretini göstermedi.  
Manisa büyük olduğu kadar küçük bir şehir. Her söylenti anında yayılıyor. Kulaktan kulağa dolaşıyor.
Son haftalarda tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Manisa’da da vaka sayısı arttı. Bunu herkes biliyor. Ama durum ne kadar vahim, kimse bilmiyor. Bilenler konuşmuyor. 
O zaman vatandaş iddialara inanmak durumunda. Yani ortaya atılan son iddiaya göre yoğun bakımlarda yer kalmamış! Bu iddiayı çürüten yoksa doğru kabul edilir. 
Ankara Sağlık Müdürü kendi iliyle ilgili ortaya atılan iddialara rahatlıkla cevap verebiliyor da Manisa İl Sağlık Müdürü neden vermesin?   
Aslında gerçek belki de böyle değil. Resmi ağızlardan karşı bir açıklama gelmediği için mevcut iddia doğru sanılıyor. En azından halk nezdinde bu böyle. 
Manisa’da son yıllarda sadece merkezde yapılan iki dev hastane, ilçelere yapılan sağlık tesislerinin başarısını birkaç iddianın gölgelemesi kimseyi rahatsız etmiyor mu? 
Birisi çıkıp da “Yahu kardeşim; Hastanelerimizin kapasitesi mevcut hasta trafiğini karşılayacak düzeydedir. İddialar, söylentilere vatandaşlarımız inanmasın. Manisa’nın sağlık sistemi ayaktadır” demeyi neden akıl edemiyor. 
Diyelim ki iddialar doğru. 
Yine çıkar halk arasındaki bu panik durumu dağıtmak için açıklama yaparsın. Bir şeyler söylersin. 
Tık yok…
E yoksa kusura bakmayın. Herkes duyduğuna inanır haklı olarak…