Manisa şehrinin Süper lig macerası bildiğiniz üzere iki aşamalı oldu. İlk serüveni Vestel Manisaspor. İkincisine gelince Akhisarspor. Manisa şehri kesintisiz 11 yıl süreyle iki takımı süper ligde efsaneler yarattı. Peki şimdi neredeler mi? Orası malum, tarihin tozlu rafları arasındalar. Caner Erkin, Hakan Balta, Burak Yılmaz, Filip Holosko, Selçuk İnan ve Arda Turan gibi isimlerin forma giydiği, Mustafa Denizli, Ersun Yanal, Levent Eriş, Yılmaz Vural, Hikmet Karaman, Okan Buruk, Hamza Hamzaoğlu gibi deneyimli teknik direktörlerin  gecesini gündüzüne kattığı Manisaspor yerelde Süper Amatör Kümede…
6 futbol sezonunda süper ligde yer alan Vestel Manisaspor’un formasını giymiş olan O futbolculardan Selçuk İnan şimdilerde Kasımpaşa sporun teknik patronluğunu üstleniyor. Sinan Koloğlu ise Altay’ın bulunduğu tehlikeli bölgeden uzaklaştırmak için deneyimlerini sahaya yansıtmak için çaba harcıyor. Kimi ne göre 20 kimine göre 80 kime göre de amatör kümeye düşmüş takımın borçları silindi diye Manisaspor’un yeniden küllerinden doğacak mı bilinmez ama ortada bir gerçeğin olduğu unutulmamalı O takım şu anda Süper Amatör Kümede. Yardıma muhtaç, tek delikli kuruş verenin avucuna bakan şehrin dinamiklerinin sırtını dönmesini değil yüzünü dönmesini beklediği bir takım adı Manisaspor. Bir zamanlar tarih yazmış bugün için Süper ligde yer alan 4 büyüklerin nefesini kesin bir takım idi bu yönü de tarihsel anlamda unutulmamalı. Çünkü boşuna dememiş atalarımız ‘söz uçar yazı kalır’….
  
HATALARDAN DERS ÇIKARTILARAK NEDEN YENİDEN TARİH YAZILMASIN

Gelelim Akhisarspor’a Süper Ligde kaldığı süre içerisinde vitrinine Ziraat Türkiye Kupası aynı sezonda birde Süper Kupayı koyan üstüne üstlük  UEFA liginde mücadele eden  O takımda geride eser kalmadı. Bir zamanların Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ve ligdeki bütün takımların korkulu rüyası haline dönüşen O takım Türkiye 3. Liginin dibine demir atmış durumda. İlk yarıda oynadığı 17 maçın sadece ikisini kazanabilmiş.8 Beraberlik 7 yenilgi almış kalesinde 18 gol görmüş sadece 10 atabilmiş Akhisarspor 3. Ligin 3. Grubunda 14 puanla ligin 17. Sırasında yer alıyor. Bugün lig bitmiş olsa Bölgesel Amatör liginde mücadelesini sürdürebilecekti. Her iki takımın kaderi aynı yöneticilerin kötü yönetimleri, ellerindeki paraların hoyratça harcanarak bütçe fakiri olmakla birlikte milyonlarca liralık borç mirası. Akhisar şehrini farklılaştıran, farkındalıklı kılan yeşil-siyahlı renklerin oluşturduğu O Akhisarspor zor günler geçirdiği muhakkak. Bulunduğu yerden yeniden eski parlak ve şaşalı günlerine dönebilir mi bilinmez ama Akhisar’da yaşayanların bu yönde iyimserlikleri ve umut var olmadıklarını biliyorum. Ne kadar borcunun olduğunu bilmiyorum ancak Türkiye liglerinde tek borçsuz kulüp olarak tarihe geçtiğini iyi biliyorum. Akıllı yönetilebilirlikle. Yeni sponsorluklarla tekrar şaşalı ve parlak günlerine döneceği inancını taşımak isterim.

“FUTBOLDAN VE PUANLARINDAN MEMNUN BİR MANİSA FK.TEK SIKINTILARI ŞEHİRLE BÜTÜNLEŞEMEMEK VE STATYUM”

7 yıllık profesyonel bir geçmişi olan Spor Toto 1. Liginde ikinci sezonunu yaşayan Manisa FK’ya gelirsek onlarında kendilerine göre sorunlar var. Önce Başkan Mevlüt Aktan sonrasında takımına kazandırdığı 28 puan ve 9. Sıradaki başarısı ile adından söz ettiren Teknik Direktör Levent Eriş peş peşe basın açıklamalarında bulunarak bulundukları durumu değerlendirdiler.
Bir önceki sezona göre musluklardan para akmıyor. Kısıtlı bütçe ile oluşturulan kadro ile inanılmaz puanları alarak lider Eyüpspor ile olan puan farkını 7’e indirgemiş bir takımdan söz ediyorum. Şirketleşmeyle birlikte şehirdeki kitlelerinden uzaklaşan Manisa FK’nın genç başkanı ve yönetim kurulu hangi sorunlarla boğuştuklarını kimlerin önlerine ket vurduğunu anlatırken birde Spor Bakanı Manisa’nın Kulalı hemşehrisi Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na yönelik Stat sitemlerini dile getirdiler. Haklılar mı bence yerden göğe kadar haklılar. Sevmeseniz de benimsemeseniz de bu şehrin 1. Ligde mücadelesini sürdüren bir takımın olduğu gerçeğinin üzerini örtemezsiniz ve görmemezlikten gelemezsiniz. Şehrin ileri gelenleri ‘Bu takım satılık, satıp bu şehirden ayrılacaklar’ iddialarının tümünü soru olarak yönelttim Başkan Aktan’a. Onun yanıtı iddialarda bulunanlar kadar sert idi. Yanıtı ise “Öncelikle kulübün başkanı benim. Bu kulüp bana ait. Eğer kulüp satılacak ve satılıyor diyorlarsa benim bundan niye haberim yok. Satılık Kulüp yok.” Oldu, Yarı sezonda geçmeyi hayal ettikleri Manisa 19 Mayıs statyumun yarım bırakılması konusunda ise; “Stadyumdaki tadilat böyle yarım kalmamalıydı. Yarım bırakılan stadyum tadilatı ne Manisa şehrine nede memleketlimiz olan Spor Bakanımıza yakışmamıştır. Bakanımızdan Manisa 19 Mayıs stadı incelemesinde verdiği sözleri tutmasını rica ediyoruz”
İki sorunun yanıtı net bir başka bakışla ‘Her yönüyle bu yolculuğumuzda yalnızız’ anlamını çıkarttım.
Şunu belirteyim ki 1. Lig süper ligden daha zor ve meşakkatli. 5 Şubat’ta Yılport Sumsunspor maçıyla ikinci yarıda taraftarın karşısında olacak olan Manisa FK’nın deneyimli teknik patronu Levent Eriş de ikinci yarının hem kendileri için hem de rakipleri için çok sürprizlere açık olduğunu belirtti.
Vestel Manisaspor’u iki kez süper lige çıkartmış bir teknik adamdan söz ediyorum. 25 Yıllık mesleki hayatının tüm deneyimlerini Manisa FK’yı da Süper lige taşımak için harcıyor. Üstelik kendisine öngörülen cüzi bütçeye karşın. Kendi sözleriyle aktarayım “Yönetimiyle-Futbolcusu ve Kulüpteki tüm çalışanlarla bu işe baş koyduk. Benim hayatımda her daim zor süreçler olmuştur. Bu da o zor süreçlerden birisi. Aşılamayacak hiçbir zorluk göremiyorum.” yüksek sesle dillendirdi.
Manisa FK ve bu ligde bulunan 19 takım için lig iki klasman oluşacak. Üstekiler ve alttakiler. Ligin yarısı Süper lig için yarısı da ligde kalabilmek adına enerjilerini harcayacak gibi. Bence Süper ligi izlemek yerine sporseverlerin 1. Ligi odaklanmaları daha heyecan verici olacağı inancındayım.

SOMA ZİRVEYE DOĞRU SÜPER LİG ŞAMPİYONU BURSASPOR ECEL TERLERİ DÖKÜYOR
  
Soma denilince ilk akla gelen tabiî ki kara elmas diye tabir edilmen kömürü geliyor.2014 yılının 13 Mayıs’ında tüm dünyayı yasa boğan 301 madencinin yaşamını yitirdiği ‘Soma Maden’ Faciası belleklerimize kazındı. Bu iki olayın dışında Soma şehri tam bir futbol aşığı olan şehir. Yıllar öncesinde Soma Sotes, Somaspor ve Soma Eynez futbol takımları bulunuyordu. Maden faciasının ardından futbollu yıllara yeniden dönebilmek adına Somaspor yeniden hayata geçirildi. Şuanda 2. lig Beyaz grupta Manisa’nın tek takımı Somaspor 27 puanla ligde 9. Sırada yer alıyor. Lider Amed ile arasında sadece 7 puanlık fark bulunuyor.  Kurulduğu günden beri takımın teknik direktörlüğünü üstlenen Burhanettin Başatemur’un istikrarlı oyun prensibinin sahaya yansıtmasının etkisi çok büyük.Ligin ilk yarı son maçında Afyon deplasmanından 2-0’lık zafere imza attı.
Düşünün bir sezon Türkiye Süper lig şampiyonu olmuş olan ve 1. Ligde düşen Bursaspor ve Menemenspor gibi iki takım Somaspor’un çok çok gerisinde ligde bulunuyor. Hatta Bursaspor’da tarihinin en kötü günlerini yaşıyor diyebilirim. Ligde 18 puanla 16. Sırada yer alıyor. Bu tablo yeşil beyazlı renkleri taşıyan ‘Timsahlar’ diye Türkiye liglerine damgasını vuran taraftar kitlesine sahip bir takımdan söz ediyorum. İkinci yarıya Batman Petrolspor deplasmanıyla başlayacak olan Somaspor’a ve teknik direktör Burhanettin Baştemur’a başarılar diliyorum…

KIRMIZI ŞİMŞEKLERİN HEDEFİ 2023-2024 SEZONU
 
Halkın diliyle ‘Kasaba’ olarak dillendirilen Turgutlu’da bulunan Tıbkı Akhisarspor gibi 3. Ligde varlığını sürdürmeye çalışan Turgutluspor’dan umut varım. Çünkü geçtiğimiz yarı sezonda zor süreçler geçirmekle birlikte Teknik Direktörlerin birisi geldi diğeri gitti.Lige Karaman deplasmanından aldığı 4-0’lık ağır yenilgi ile başladı. Sonrasında aldığı puanlarla Ligin 9. haftasında 6.sıraya yerleşti. İlk yarıyı 20 puanla 10. sırada tamamladı. Turgutluspor 15 Ocak’ta sezon başında farklı skorla yenildiği lider Karaman Futbol Kulübünü kendi evinde ve kendi seyircisi önünde ağırlayacak. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki lider Karaman FK takımı farklı yendiği takımı bulamayacak. Çünkü orta sıralarda üste doğru tırman hedefi olan bir Turgutluspor’un karşılarında olduğunun bilinci içerisinde olmasını öngörüyorum. Bunun aksini düşündüğünde bu kez yenilgiyi tadan taraf olur. Sezonun nasıl biteceğini az çok tahmin ediyorum. Turgutluspor bu sezon ligi ilk altının içerisinde tamamlayıp tüm hesaplarını 2023-2024 futbol sezonu için yapacaklar. Kırmızı Şimşekler Turgutluspor’a başarılar. Taraftarlarına geleyim takımınıza ve futbolcularınıza güvenin. Onları stadyumda yalnız bırakmayın derim.

İNANCIN VE ZAFERİN ADI YUNUSEMRESPOR

Türkiye Bölge Liginin 10. Grubunda bu sezon mücadelesini sürdüren geçen sezonun grup lideri ve Manisalı teknik direktör Hakan Şapçı’nın üstlendiği Aliağa Futbol A.Ş’yi 4 puan geride bırakarak 30 puanla devreyi lider tamamlayan Yunusemre Belediyespor’dan söz ediyorum.
3. ligdeki grup liderliği hayalleri geçen sezon yarım kalmış olan Yunusemre Belediyespor bu sezon yaptığı transferlerle iskeletini güçlendirerek lige başladı. Genç başkanı Arif Alkan bildiğim kadarı ile bu sezonda yönetimiyle güven tazeledi. Bu özgüveni takımına yansıtmanın semeresini devreyi lider kapatmasıyla karşılık buldu. Arif Alkan’ın yeni yönetiminde olan Muharrem Uzunlar’ın olması yapılmış olan transferlerin ne denli isabetli olduğunu gözler önüne sermeye yetiyor. Ben Yunusemre Belediyespor’un ilk yarıyı lider tamamlamış olmasını İnancın zafere dönüşmesi olarak değerlendiriyorum. Şimdi ikinci yarıyı aynı ritimle devam ettirerek filmin sonunu getirmesini bekliyorum. Sadece ben beklemiyorum Yunusemre ilçesinde bulunan 300 bine yakın sporsever bekliyor. Size de bu yakışır …. Saygılarımla ….