Manisa son günlerde beşik gibi, malumunuz… Çoğumuzu uyguda yakaladı. Hele o 4.3’lük deprem yok mu? Kontrol bende diyen bir güç hatırlatıyor kendini sanki. Tabi her deprem ve artçıları halkta paniğe neden oldu.
Merak edilen şu;
Manisa’da daha büyük bir deprem meydana gelir mi?
Tam bu sorunun cevabını biraz da çaresizce ararken Manisa İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Bekir Şen girdi devreye! Şen diyor ki; “Bundan sonraki sureci göz önünde bulundurduğumuzda meydana gelebilecek depremler 4 ila 6 şiddetinde olur. Bu şiddette meydana gelebilecek depremler şuan bizim için bir tehlike olarak gözükmüyor!”
İnşallah…
Ama bu tahmini yapabilmek için sanırım yeterli donanım ve bilgiye sahip olmak da gerekir. Manisa’nın altındaki fayların durumunu, hareketlerini herhalde takip ediyor ki bu açıklamayı yapıyor Sayın Müdürümüz. Bilmiyorum rahatlasak mı, rahatlamasak mı?
Bence depremler bırakın bir bürokratı, bilim insanlarını bile birçok kez yanıltmış derinliğe sahip. Hala keşfedilmeye devam edilen bir doğa olayı. Manisa için hayati derecede önem taşıyan böyle bir konuda bu kadar emin olmak, bu kadar kolay olmamalı diye düşünüyorum…
Tahminden ziyade depreme ne kadar hazırız sorusuna kafa yormamızda fayda var diye düşünüyorum.
TÜP BEBEK MERKEZİ AÇILDI AMA… 
Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin 550 Bin TL desteğiyle açılan Manisa CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Tüp Bebek Merkezi 2015 yılından bu yana kapalıydı. Bu bir şans! Daha önce bu şans kullanılamadı. İnşallah bundan sonra bu merkeze sahip çıkılır. Aksi halde destek veren kurumların hesap sorma hakkı doğar.
HÜRIŞIK GAZETESİ 45 YAŞINDA
Üzeyir Dindar’ın sahibi olduğu Hürışık Gazetesi 45.yaş gününü kutladı. Kokteyl sonrası plaketler verildi. Ben de bu listeye dahil edilmişim. Çok teşekkür ederim. Vefa önemli. Gece güzeldi, her şey güzeldi. Ama bir detay var ki dikkat çekmezsem kul hakkı yemiş olurum. Hürışık’ta 1998 yılından bu yana, yani ofset baskıya geçtikten sonra çok kişi çalıştı. Ama çoğu mutsuz ayrıldı. Üzeyir ağabeye “Bu neden böyle oldu” diye sormak haddime değil. Çok hakkı geçti bize. Ama gazeteyi yöneten Enes ve Furkan kardeşlerime, “En azından bundan sonra böyle olmasın, olmamalı” tavsiyesinde bulunmak isterim. Bunu naçizane, bu kuruma sevgi besleyen birisi olarak söylüyorum…
Nice 45’nci yıllara…