Olay 5 Haziran günü saat 23.41’de Mimar Sinan Bulvarı Uncubozköy Kavşağındaki çevirme noktasında yaşandı.
Kontrol noktasına varmadan 200 metre önce sürücü Özgür Bozkurt, aracını durdurarak arkada oturan çocuğunun emniyet kemerini takmak için direksiyonu eşine bıraktı.  
Kontrol noktasına gelindiğinde aracı durduran görevli trafik memuru, alkolmetreyi yolcu koltuğunda oturan Özgür Bozkurt’a uzatarak üflemesini istedi. 
Bozkurt, sürücünün o an kendisi olmadığını ve yolcu koltuğunda oturduğunu beyan etmesi üzerine görevli polis memuru, çevirme noktasına yakın bir mesafede sürücü değişikliği ihbarı yapıldığını, bu nedenle alkolmetreyi üflemesi gereken kişinin kendisi olduğunu ifade etti. 
Ancak Özgür Bozkurt, alkol muayenesinin yolcu koltuğunda oturması nedeniyle kişilik haklarını ihlal anlamına geldiğini belirterek, alkometreyi üflemeyi reddetti. Bozkurt, alkollü olmadığını yer değişikliğinin sebebinin arka koltukta oturan çocuğunu emniyet kemerini takmak amacıyla yaptığını ifade etti. 
Bunun üzerine olay yerine çağrılan başka bir ekip, sağlık kontrolü amacıyla Bozkurt’u Şehir Hastanesi’ne götürerek alkol muayenesi yaptırdı. Burada yapılan sağlık kontrolü ve alkol muayenesinde Bozkurt’un alkollü olmadığı anlaşıldı. 
Bozkurt buradan prosedür gereği Barbaros Polis Merkezine götürüldü. Hastanede yapılan alkol muayenesinde alkollü olmadığı anlaşılan Bozkurt serbest bırakıldı. 
Ancak öncesinde sürücünün alkol muayenesini reddetmesi gerekçesiyle ehliyetine el konularak Trafik Kanununun 48/9 madesini ihlali nedeniyle 2 bin 869 TL idari para cezası uygulandı. 20 de ceza puanı verildi. 

İTİRAZ EDECEK    
Yaşadıkları karşısında büyük üzüntü yaşadığını belirten Özgür Bozkurt, “Bayram ziyareti için geldiğim memleketim Manisa’da maalesef böyle üzücü bir olayla karşılaştım. O gece eşim, ben ve arka koltukta oturan 6 yaşındaki çocuğumla birlikte seyir halindeydik. Eşim çocuğun emniyet kemerini takamadığı için benden ricacı oldu. Aracı Emniyet Müdürlüğü karşısındaki durdurarak çocuğun emniyet kemerini takmak üzere yan koltuğa geçtim. Bu arada eşimden direksiyona geçip devam etmesini istedim. 200 metre ileride trafik çevirmesinde bu davranışı suçtan kaçınmak için yaptığımı düşünen trafik ekipleri yolcu koltuğumda oturmama rağmen alkol muayenesi istedi. Sürücü olmadığımı, yolcu koltuğunda oturduğumu ifade ederek muayeneyi reddetiim. Yer değiştirdiğimi gören başka bir ihbar olduğu ve işlemi benim üzerimden yapacaklarını söyleyince  bunu kişilik haklarıma bir ihlal olarak değerlendirdim. Ben tansiyon hastasıyım. Tansiyonum da yükselmiş de olabilirdi. Veya bir ihtiyacım da olabilirdi. Bunun trafik çevirmesiyle alakasız sağlık sebepleriyle yapmış olabilirdim. Bunun ifade etmeme rağmen peşinen suçluymuşum gibi, çocuğumun ve eşimin yanında karakola götürülüp suçluymuşum gibi tutanak düzenlenmesi, alkolsüz olduğum ispat edilmeden idari para ceza kesilmesi ve ehliyetime el konulması tatilimizi zehir etti. Nitekim götürüldüğüm Şehir Hastanesinde alkolsüz olduğum ortaya çıktı. Karakolda herhangi bir adli işlem yapılmadı. Yolcu koltuğunda oturduğum halde ehliyetime 2 yıllığına el konulduğu ve para cezası verildi. Ben bu durumu mahkemeye taşıyarak hakkımı sonuna kadar arayacağım. Trafik ekipleri görevini yaptı. Benim itırazım peşinen suçluymuşum gibi yapılan mumaleye." dedi.      

Editör: TE Bilişim