Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1/5000 ölçekli ilave ve revizyon nazım imar planları Kültür Sitesi’nde askıya çıkarılmıştı. Manisa şehir merkezindeki Şehzadeler (1. Anafartalar, 2. Anafartalar, Adakale, Adnan Menderes, Ahmet Bedevi, Akıncılar, Akpınar, Alaybey, Arda, Çarşı, Dere, Dilşikar, Dinçer, Ege, Göktaşlı, İbrahim Çelebi, Kazım Karabekir, Kuşlubahçe, Mimar Sinan, Nişancıpaşa, Nurlupınar, Peker, Sakarya, Saruhan, Şehitler, Tunca, Turgut Özal, Utku, Yarhasanlar); ve Yunusemre (50. Yıl, 75. Yıl, Akgedik, Akmescit, Atatürk, Ayni Ali, Barbaros, Cumhuriyet, Evrenos, Fatih, Gürle, Güzelyurt, Hafsa Sultan, Karaali, Kayapınar, Kaynak, Keçiliköy, Kuyualan, Lalapaşa, Fevzi Çakmak, Merkez Efendi, Muradiye, Mutlu, Spil, Tevfikiye, Topçu Asım, Uncubozköy, Uzunburun, Yağcılar ve Yeni Mahalle) olmak üzere 59 mahalleyi kapsayan yeni imar planları, 30 gün süreyle askıda kaldı. 
İmar Komisyonu tek tek itirazları görüştü. Özeleştirildikten sonra yaklaşık 15 yıldır süren davalar nedeniyle durumu iyice karmaşık bir hale dönüşen Sümerbank arazisi,  yeni imar planında yeşil alana dönüştürülmüştü. Yaklaşık 90 dönümlük alanda yapılan bu imar değişikliğine Ortak Girişim Grubu itirazda bulundu. Gerekçe ise söz konusu alanla ilgili devam eden davalar. 
İtirazlar imar komisyonunda görüşülse de net bir karar verilmedi.  
12 Ekim Salı günü yapılacak olan Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında Sümerbank arazisinin durumu netleşecek. İtirazın kabul edilmesi durumunda davaların sonucu beklenecek. Reddedilmesi durumunda ise daha önceden ticari alan çevrilen Sümerbank arazisi yeşil alana dönüşmüş olacak. 
Ancak devam eden davalar nedeniyle Sümerbank arazisinde olası bir yatırım önümüzdeki birkaç yıl için zor görünüyor.

Editör: TE Bilişim