Haber: Ahmet Ünsal

Başta Manisa merkezde bulunan Şehzadeler, Yunusemre ilçeleriyle birlikte Saruhanlı, Akhisar, Soma ilçelerinde etkisini arttıran fırtına yerini yarım saat aralıksız süren sağanak yağmurla birlikte bodrum katlarındaki konutlar ve işyerleri su baskınlarına maruz kaldı.

İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerine bağlı Barboros,Merkezefendi, Akmescit, Kuşlubahçe mahallelerinden yoğun miktarda su baskını ihbarı aldı. Öte yanda da Gediz nehrine kadar uzanan Mimar Sinan Bulvarı, Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi, İzmir Caddesi, Cumhuriyet caddesinde yollardaki mazgalların tıkalı olması dolasıyla sürücüler zor anlar yaşadı.

İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri 100’ün üzerindeki su baskınına Sanayi-Kırtık-Muradiye-Aşağı Çobanisa itfaiye gruplarından ekipler yönlendirildi.
MASKİ ekiplerine bağlı Kanalizasyon ekipleri de tıkanan bölgeleri açmaya çalışırken İtfaiye Daire Başkanlığının yer aldığı Merkez Efendi Mahallesinde bulunan Büyükşehir Belediyesi ile İtfaiye arasında bulunan 3819 sokak üzeri yine bildik görüntüleri aratmadı. İtfaiye birimleri tıkanan mazgalları uzun uğraşlar sonrasında açarak sel sularının yer altındaki dere yataklarına akışını sağladı. Bazı işletmeler su altında kaldı.
Ötete yandan Akmescit mahallesinde yapımına yeni başlayan bir inşaata dolan yağmur suları ise yolda çökmeye yol açarken açılan inşaat çukurun apartmanlarına tehlike yaratacağından dolayı apartman sakinleri sabahlamak zorunda kaldı. İtfaiye ekipleri ise bu bölgedeki suları motopomplarla çekti.

Editör: TE Bilişim