Volkswagen Demoto'da staj gören öğrenciler, araç bakımından onarımına kadar birçok konuda uygulamalı eğitim görüyor.  Volkswagen Demoto Atölye Sorumlusu Mehmet Candan, "Stajyerler burada araçların bakımının nasıl yapıldığını, neler yapıldığını ilk etapta öğreniyorlar. Daha sonra usta kontrollerinde kendileri yapmaya çalışıyorlar. Ondan sonra fren balatalarının değişimi, sistemde kullanılan test cihazlarının kullanımı, arıza arama ve diğer işlemleri öğretiyoruz" dedi.

"GENÇ USTALAR YETİŞİYOR"

Stajyerlerin birçok konuda bilgi sahibi olduklarını belirten Candan, şunları kaydetti:

"Periyodik olarak araçların bakımının yapılmasını ilk etapta öğretiyoruz. Atölyede düzenli bir şekilde çalışma sistemini öğretiyor, güvenli bir şekilde çalışma sistemlerinin üzerinde çalışıyoruz. Yavaş yavaş periyotlar içerisinde araçlardaki onarımları da öğrenmiş olacaklar. Burada kendilerini geliştirerek okul sonrasına kendilerini hazırlıyorlar. Üç stajyer haftanın üç günü burada çalışıyor. Bu üç günlük çalışmada birçok teknik  öğreniyorlar. Staj dönemini burada tamamlayıp stajdan sonra burada çalışan personellerimiz de var. Kendilerini geliştirmiş durumdalar."
Volkswagen Demotoda staj yapan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) 12. sınıf öğrencileri Gülbahar Yiğitbilek, geleceğin ustası olmaya aday. Gökhan Ekinci ise daha şimdiden motor bakımı tamiri konularında ustalarından tam not alıyor.

Editör: TE Bilişim