Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:T.C.
"Bazı basın-yayın organlarında ‘Esnaf, Çay Kazanını Fırlatarak İsyan Etti’ başlıklı haberler yer almıştır.

Tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizde de Kovid-19 salgınıyla mücadele edilmekte, virüsün yayılım hızını engelleyerek vatandaşlarımızın sağlığını korumak amacıyla Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun değerlendirmeleri sonucu çeşitli tedbir ve kısıtlamalar uygulanmaktadır. Salgınla mücadele sürecinde, vefat ve vaka sayılarını düşürebilmek için bazı esnaflarımızın iş yerlerinin faaliyetlerine geçici olarak ara verilmiş, bazılarının ise faaliyetlerine belirli kısıtlamalar çerçevesinde devam etmesine izin verilmiştir.
Haberlere konu olan İlimiz Saruhanlı İlçesinde faaliyet gösteren kıraathane esnafımız Ufuk Üçkan’a bu süreçte Saruhanlı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 19.04.2020 tarihinde 1.000 TL, 15.12.2020 tarihinde 600 TL olmak üzere toplamda 1.600 TL, Saruhanlı Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından ‘Gelir Kaybı Desteği’ adı altında 3 ay boyunca 1.000’ er TL olmak üzere toplam 3.000 TL ve Saruhanlı Belediye Başkanlığınca 500 TL nakdi yardım yapılmıştır.
İçinde bulunduğumuz Kovid-19 salgınıyla mücadelede ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız ile faaliyetlerine ara veren ve gelir kaybı yaşayan esnafımıza Devletimiz çeşitli desteklerde bulunmaktadır. Hep birlikte tedbir ve kısıtlamalara uyarak salgınla mücadelede başarılı olacağımıza ve tüm kısıtlamaların en kısa sürede kaldırılacağına inanıyoruz. 
Kamu oyuna saygıyla duyurulur."

Editör: TE Bilişim