Vali Yaşar Karadeniz’ in mesajı şöyle:

"Aziz milletimiz, varlığına yönelen tehditler karşısında daima birlik ve beraberlikle tek vücut olmuş, vatanını canı pahasına korumasını bilmiştir. Üzerinde yaşadığımız topraklar, vatan, bayrak ve millet sevgisiyle şehadet mertebesine yükselen, ismi bilinen bilinmeyen tüm kahramanlarımızın bugünkü nesillere armağanıdır.

Bu vatan için canlarını seve seve veren şehitlerimiz, emsalsiz özverileriyle, milletimizin değerlerinin ne kadar sağlam ve güçlü olduğunu tarih boyunca ispatlamışlardır. Milletimiz, bu topraklar uğruna şehit olan kahramanlarımızı asla unutmayacaktır. Şehitlerimizin aziz hatıralarını yüreğimizde yaşatmak, onların emanetlerine sahip çıkmak bizlerin üzerine düşen milli bir görev, bir vefa borcudur.

Bu duygu ve düşüncelerle Kurtuluş Savaşı'nın kazanılması ve Cumhuriyet'in kurulmasına zemin hazırlayan, Türk ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile Türk Milleti'nin bölünmez bütünlüğü uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

Editör: TE Bilişim