Vali Karadeniz'in mesajı şöyle:

"Türk Milleti’nin bağımsızlığına ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 100. yıldönümünü idrak etmenin gururunu yaşıyoruz.

“Milli Marş para ile yazılmaz” diyerek Türk milletinin zaferini, yüceliğini, bayrağımızın kutsallığını en güzel duygularla ifade ederek gönülleri fetheden Mehmet Akif Ersoy, milletine adadığı bu şiiri kendisine ait görmeyerek şiirlerini topladığı Safahat'a dâhil etmemiş hatta verilen para ödülünü kabul etmek istememiş ancak yarışma şartnamesi gereğince almak zorunda olduğu ödülü cepheye elbise diken Darül Mesai Vakfına bağışlamıştır.

Mehmet Akif Ersoy, Kurtuluş Savaşı’nın zor dönemlerinde Anadolu'yu karış karış dolaşmış, şiirleri ve yazıları ile milli mücadelenin manevi ve fikir cephesini inşa ederek, milletimize moral, cesaret ve ümit aşılamış, istiklal ruhunun iliklerimize kadar işlemesine vesile olmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklâl Marşımızın kabulünün 100. yıldönümünü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını saygı, rahmet ve minnetle anıyorum."


 

Editör: TE Bilişim