Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Manisa’ya gelen Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Ökten beraberindeki İzmir Vakıflar Bölge Müdürü Muzaffer Ataseven ve İzmir Vakıflar Bölge Müdür Yardımcısı Burak Kaynak ile birlikte Manisa Valisi Yaşar Karadeniz’i makamında ziyaret etti. 
Vali Karadeniz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederken, Ökten ise Vakıflar Genel Müdürlüğünün Manisa’daki vakıf eserlerine yaptığı katkılarından ve misafirperverliğinden dolayı Vali Karadeniz’e teşekkür etti.
Ziyaretin ardından Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Ökten beraberindeki Vakıflar Bölge Müdürü Ataseven ve Bölge Müdür Yardımcısı Kaynak ile birlikte restorasyonu devam eden Ulu camide incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.
Ökten Manisa Ulu Camii ve Osmanlı döneminde yaptığı eserlerle dünya tarihine damga vuran Mimar Sinan'ın, Ege Bölgesi'ndeki tek eseri olan Manisa Muradiye Camii’nde yaptığı incelemelerin ardından sırasıyla, Manisa Manisa Mevlevihanesi, Kırkağaçta restorasyonu devam eden Karaosmanzade Camii ve Soma’da bulunan Hıdırbey Camiini ziyaret etti.

Ökten, ziyaret ve incelemelerinin ardından İzmir’e gitmek üzere Manisa’dan ayrıldı. 


 

Editör: TE Bilişim