TÜİK'in enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından randevu taleplerini reddeden TÜİK'e gideceğini duyuran CHP lideri Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet TÜİK'e alınmadı. TÜİK'in tavrı CHP tarafından tepkiyle karşılandı.

Manisa'da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yunusemre ve Şehzadeler gençlik kolları, TÜİK önünde açıklamada bulundu. TÜİK binası önüne siyah çelenk bırakan partililer, basın açıklamasında bulundular.

Açıklamada bulunan CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak, "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, işçinin emekçinin zam oranlarının belirlenmesinde önemli olan Tüik'in enflasyon rakamlarını açıklaması üzerine, gerçekçi olmayan rakamlar konusunda bilgi almak üzere bugün saat 11:00'de kurumun merkez binasına gitti. Haksız ve hukuksuz bir şekilde içeriye alınmayan Genel Başkanımız, bina önünde vatandaşımızın hakkını aramak için basın açıklaması gerçekleştirdi. Devletin değil Akp'nin memuru olan Tüik'teki bürokratları protesto edip, halkımızın hakkını hukukunu aramak için; bugün Yunusemre ve Şehzadeler Gençlik Kollarımız öncülüğünde Tüik'in Manisa şubesi önüne siyah çelenk bırakıp, eylem yaptık. Hak Hukuk Adalet arayışında her zaman halkımızın yanındayız" dedi.

Yunusemre Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Arslan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Enflasyon oranlarını açıklayan TÜİK, yine “rica ve protokoller üzerine” bazı verileri açıklamamış olacak ki aylık enflasyonu %3.51, yıllık enflasyonu %21.31 olarak açıklanmıştır. Bu verilerin gerçekçi olmadığını pazara, markete giden, elektrik-doğalgaz faturası ödeyen herkes biliyor. Milyonlarca içşinin, milyonlarca gencin hakkını korumak için TÜİK Genel Müdürlüğü’nü ziyaret eden Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu “Devletin kurumu” olarak bildiğimiz TÜİK’e alınmadı. TÜİK artık bir devlet kurumu değil, bir saray kurumu haline gelmiştir. Taliban'ı saraylarda ağırlayanlar kendi ana muhalefetin liderine devlet kurumlarının kapılarını kapatıyor. Ancak bazı kapılardan içeri alınmamak bizler için önemli şeyler değil. Bizler, ihaleci, torpilci, ve bu yalancı zihniyetin unsurları değiliz. Bizler sonuna kadar bu zihniyetin, bu sistemin karşısında dimdik ayakta, sesimiz gür bir şekilde durmaya, halkımızın, emekçimizin alın terini korumaya devam edeceğiz. Bu memlekette tek bir yalan kalmayana kadar bizlerin mücadelesi devam edecek."

Şehzadeler Gençlik Kolları Başkanı Onur Çabuk da tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"Cumhuriyet Halk Partisi Yunusemre ve Şehzadeler İlçe Gençlik Örgütleri olarak Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığına çağrımızdır!
Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bugün; Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı’nın gerçeğe aykırı verilere dayanarak açıkladığı enflasyon oranları ile ilgili bilgi almak için kurumu ziyaret etmek istemiş, İstatistik Kurumu Başkanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti Ana Muhalefet Partisi lideri ile görüşmeyi kabul etmemiştir. Bu durum yozlaşmış, yalnızca ve yalnızca iktidara çalışan, halkın yanında olması gerekirken sarayın yanında olan devlet kurumlarının malumunun ilanıdır. Devlet kurumlarından bilgi edinme hakkı her yurttaşın anayasal hakkıdır. Bu hakkı hiç bir devlet memuru ya da iktidar partisi halkın elinden alamaz. Halk yoksulluk ve yoksunluk ile mücadele ederken gerçeğe aykırı, sarayı ve iktidarı korumak amacı ile veriler açıklayan Türkiye İstatistik Kurumuna neden güvenilmediği ortadadır.
Zulmün iki ayağı vardır.Biri zulmeden zalim diğeri de zulme boyun eğen mazlumdur. Andolsun ki biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak asgari ücretlinin, çiftçinin, memurun, emekçinin hakkını sizlere yedirmeyeceğiz zulme boyun eğmeyeceğiz."

Editör: TE Bilişim