Öğrencilerin mezuniyet ve kep töreni okulun spor salonunda yapıldı. Mezuniyet törenine MOSB Başkan Danışmanı Nihat Akyol, MOSTEM Danışma Kurulu üyeleri, Okul Müdürü Mehmet Yiğitkanlı, sanayiciler ve veliler katıldı. Törende mezun olan öğrenciler öğretmenlerinin tuttuğu meşaleler eşliğinde salona girdi. İleri teknoloji eğitimlerin verildiği okulda robot yapmayı öğrenen öğrenciler de yaptıkları robotları sergiledi, halk oyunları gösterileri mezuniyet gecesine renk kattı.  
TEKNOLOJİ ÜRETEN GENÇLER
 Törende konuşan Okul Müdürü Mehmet Yiğitkanlı, öğrencilerin hedeflerine kavuşmaları için cesaretlendirdiklerini belirterek, “Tüketmekten çok üretmeyi amaç edinen bireyleri yetiştirmenin gururunu yaşıyoruz. Değişen ve gelişen dünya düzeni endüstri 4,0 olarak adlandırılan dönüşüm üzerine gerçekleşmektedir. Bu dönüşümle birlikte ilerde birçok meslek yok olma noktasına gelecek. Bunların yerine yeni nesil yazılımların sistemlerin iç içe olacağı farklı meslek grupları ortaya çıkacak. Eğitimcilerimizin gayreti ve doğru rehberliği ile yüksek nitelikli insan gücüne erişmiş, kendini doğru ifade edebilen, teknolojiyi kullanan ve üreten bireyler olarak mezun oluyorsunuz” diye konuştu. 

MOSB Başkan Danışmanı Nihat Akyol da, törende yaptığı konuşmada öğrencileri kutladı. Nihat Akyol, “Manisa OSB hem ülke ekonomisine katkı sağlayan hem de istihdamı artıran ülkenin sayılı OSB’lerinden biridir. Sanayi üretiminde kalifiye çalışan faktörü çok büyük öneme sahip. Mezun olan öğrencilerimiz emsallerinden bir adım önde olacaktır. Ülkemizde mesleki eğitimin artırılmasıyla ilgili olarak bizler büyük sorumluluk aldığımızın farkındayız. Değişen ve gelişen teknolojiyle birlikte okulumuz sürekli yenileniyor ve adeta bir fabrika gibi eğitim veriyor” diye konuştu. Öğrencilerin mesleki eğitimin yanında sosyal ve kültürel olarak de geliştiğini ifade eden Akyol, yüksek donanımla mezun olan öğrencilerin sanayinin kalifiye eleman ihtiyacını karşılayacağını söyledi. 

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrenciler okul kütüğüne plaket çaktı, dereceye girenlere altın ve bisiklet hediye edildi. Mezuniyet belgelerini öğretmenlerinden alan öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirdi ve müzik eşliğinde hep birlikte coşkuyla keplerini havaya fırlattı.Mezun olmanın mutluluğunu yaşayan öğrenciler hep birlikte dans edip eğlendi.

Editör: TE Bilişim