Manisa’nın genç müdürlerinden Metin Öztürk yaptığı başarılı çalışmaların karşılığını alarak vekaleten yürüttüğü görevine asaleten atandı.    
Metin Öztürk 2016 yılının Ağustos ayında Tarım İl Müdürlüğü görevini vekaleten 8 ay yürütmüştü.
Manisa’da tarım sektörünün sorunlarıyla ilgili yaptığı çalışmalarla bilinen Öztürk, geçtiğimiz Temmuz ayında yeniden İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü görevine vekaleten getirildi. Öztürk’ün önceki gün Bakanlık tarafından asaleten atamasının gerçekleştirileceği bildirildi.
Türkiye genelinde 33 İl Müdürünün önümüzdeki günlere çıkarılacak olan kararnameyle atanacağı, bu iller arasında Manisa’nın da yer aldığı belirtildi.     
METİN ÖZTÜRK KİMDİR?
1977 yılında Uşak’ ta doğdu. İlkokul ve Ortaokulu İzmir’ de, Liseyi Manisa’da bitirdi. Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi,Toprak Bölümünü bitirdikten sonra, Adnan Menderes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü,Toprak Anabilim dalında yüksek lisansını tamamladı. Gerek Bakanlığımız gerekse de farklı kuruluşlar tarafından düzenlenen birçok hizmet içi seminer, kurs ve toplantılara katıldı. 
1996 yılında Siirt İli, Kurtalan İlçesinde,657 Sayılı DMK’na tabi olarak Memuriyet hayatına başladı. Siirt İli, Kurtalan İlçe Tarım Müdürlüğü, Kütahya İl Tarım Müdürlüğü ve Manisa Beydere Tohum Sertifikasyon ve Test Müdürlüğünde Ziraat Mühendisi olarak çalıştı. 2005 yılından bu yanaManisa Beydere Tohum Sertifikasyon ve Test Müdürlüğünde görev yapmakta iken, 02.10.2014 tarihinde ManisaGıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne, İl Müdür Yardımcısı olarak atandı.
16.08.2016 - 06.03.2017 tarihleri arasında Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde, İl Müdür Vekili olarak görev yapmış olan Öztürk 15.07.2018 tarihine kadar İl Müdür Yardımcılığı görevine devam etmiş, aynı tarihten sonra Manisa İl Tarım Orman Müdür vekili olarak görevine devam etmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.​
 
 
 

Editör: TE Bilişim