A Haber'e özel konuşan Akkal, İYİ Parti’nin farklı güçler ve farklı şirketler tarafından desteklenen bir yapı olduğunu söyleyerek, FETÖ ile ilişkisi olan bazı kişilerin vekil adayı yapılmak istendiğini iddia etti.

Akkal, konuşmasında, "Manisa'da il başkanlığındna istifa edip milletvekili adayı olduğum dönemde Ankara'ya geldiğimde bana da Manisa'dan bir profesör doktorun birinci sıraya aday olarak düşünüldüğü bir genel başkan yardımcısı tarafından tarafıma iletildi. Küçük bir araştırma yaptığımda kendisinin FETÖ'nün Amrika'daki bir üniversitesinin kurucusu olduğunu öğrendim. Bunun haricinde yine sıralamalar belli olduktan sonra milletvekili adaylarımızın içinde, isim vermek istemiyorum ama Manisa'da kendisinin FETÖ'den de soruşturma geçirdiğini bildiğim ve aynı zamanda yurt dışına çıkış yasağının olduğunu bildiğim bir şahıs daha vardı" ifadelerini kullandıç

Akkal ayrıca şunları söyledi:

"İzmir HDP İl Başkanı diyor ki, 'Bizim için en uygun adayımız Tunç Soyer'dir' diyor. Fakat bizim İzmir'deki İYİ Partili, kendilerine ülkücü olarak ifade eden birçok arkadaşımız HDP ile omuz omuza, birlikte Tunç Soyer'in kazanması için mücadele ettiler. Şimdi bu iş birliğine girmiyor mu? Yani bunda kesinlikle yalanlayacak bir şey yok. Her şey apaçık meydanda."

Editör: TE Bilişim