Manisa’da yaklaşık 36 yıllık bir geçmişe sahip olan, Bağ-Kur, İl Göç İdaresi ve Şehzadeler Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün vatandaşlara hizmet verdiği Taç Bina yıkılıyor. İhaleyi alan firma tarafından binada yapılan söküm işlemlerinin ardından, yıkım işlemine geçildi.

Manisa’da halk arasında Taç Bina olarak bilinen 10 katlı bina yıkılıyor. Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde yer alan ve Vali Rafet Üçelli döneminde İl Özel İdaresi tarafından 1985-1986 yılları arasında yapılan Taç Bina’da yıkım işlemleri hız kazandı. İhaleyi alan firma Taç Bina’da söküm işlemlerini tamamladı, güvenlik önlemlerini alarak binanın yıkımı gerçekleşiyor.

Yıkılan binanın yerine ne yapılacağı şuan için belli değil. Ancak Şehzadeler Belediyesi yeni bina yapılana kadar alanı düzeltip otopark yapacak bir nebzede olsa trafik sorununa çözüm bulacak.

BAĞ-KUR VE GÖÇ İDARESİ BURADA HİZMET VERDİ

Taç bina yıllarca Manisa Bağ-Kur İl Müdürlüğü olarak görev yaptı, sonra Göç İdaresi İl Müdürlüğü, Şehzadeler Belediyesi Zabıta Müdürlüğü burada vatandaşlara hizmet verdi. Bazı dernekler çalışmalarını burada sürdürdü, bina içerisinde bulunan yüzlerce düğün salonlarında yüzlerce düğün yapıldı. 

Editör: TE Bilişim