Manisa 3’üncü Noterin önünde toplanan ve kendilerini Manisa Yurttaş İnisiyatifi üyeleri olarak tanımlayan grup, su zammının geri çekilmesi amacıyla dava açılması için vekalet verdi. 
24 kişinin su zammının iptali için vekalet verdiği belirtildi. Noter önünde düzenlenen basın açıklamasına CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban ve CHP’li meclis üyesi Ferdi Zeyrek de katıldı. 
Manisa Yurttaş İnisiyatifi adına açıklama yapan Uğur Doğan, zammın iptalini istediklerini dile getirdi. Doğan, “31 Mart seçimleri sonrasında birçok ilde suya indirim yapılmışken Manisa halkı ile dalga geçer gibi su tarifelerine ve diğer hizmetlere fahiş oranlarda zam yapıldı.  Oysa temiz çevre ve içilebilir su, insanın sağlıklı ve insanca yaşamının en temel koşuludur. Bu nedenle suya erişim hakkı ya da kısaca su hakkı yaşam hakkının zorunlu bir unsurudur. Dünya Sağlık Örgütü temiz suyun bütün koşullardan bağımsız olarak bireye mutlaka ulaştırılması gereken bir sağlık hizmeti olduğunu ifade etmiştir. Yine evrensel tüketici haklarının başında tüketicilerin en temel gereksinimleri olan yeterli ve sağlıklı suya erişim hakkı vardır. Bütün bu düzenlemelerden anlaşılıyor ki yeterli ve sağlıklı suya erişim hakkı temel anayasal ilkelerinden biri olan insan hakları kavramı içerisinde yer bulmaktadır. Devlet suya erişim için gerekli ekonomik, sosyal ve siyasal şartları yaratacak politikalar, stratejiler geliştirmelidir” dedi.
Uğur Doğan, Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı MASKİ’nin yükümlülüklere uymadığını ileri sürerek, “Hakkın kullanılmasını engelleyen bu kararın açıkça hukuka ve suya erişim hakkına aykırı olduğu ortadadır. Manisa’da yaşayan yurttaşlar olarak anayasadan doğan yasal haklarımızı kullanıyoruz ve MASKİ’nin yapmış olduğu fahiş su zammı kararının yürütmesinin durdurulması ve yargılama sonucu iptalini istiyoruz. Manisa İdare Mahkemesi’ne dava açıyoruz ve tüm Manisalılardan destek bekliyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim