İş hayatının yanı sıra sürekli bir çiftlik kurup at sahibi olmak için çalışan Bıçakçı, önce bir at aldı, ardından at sayısını 7’ye çıkardı. Atları için Spil Dağı eteklerinde Karakoca Mahallesi girişinde ormanla iç içe bir at çiftliği kuran Bıçakçı, çiftliğinde yarış atları da yetiştiriyor. Vaktinin büyük bir bölümünü atlarına ayıran Adem Bıçakçı, 10 dönüm araziye kurulu çiftlikte atların rahatı için her şeyi düşündü. Adem Bıçakçı, “Atlar için bu alan çok önemli. Ormanın içinde, oksijeni bol bir alan. Benim at merakımla birlikte çevremdeki arkadaşlarda da at sevgisi oluştu. 40’ın üzerinde arkadaşım at aldılar” dedi.
Hayalini atlatan Adem Bıçakçı, “Çocukluğumdan bu yana bir at çiftliğim olmasını hayal etmiştim. Bu hayalimi gerçeğe çevirdim. 35-40 yıldır bu hayalim vardı. Bu olay at sevgisiyle başladı. İlk önce binmek için bir at aldım, daha sonra bu zevki yaşadıktan sonra at sayısını artırdım. Kurduğum çiftlikte 5, hipodromda da 2 atım var. Bu sevgi bizi yetiştiriciliğe kadar götürdü. Aygırlarım ve kısraklarım var. Çocuklarımdan hiçbir farkı yok, yeri geliyor çocuklara ayıramadığımız zamanı atlara ayırıyoruz. Herkesin atlara olan bu sevgiyi yaşayıp atlara dokunmasını, onlarla bir bağ kurmasını istiyorum” diye konuştu.  
Atlarının daha iyi vakit geçirmesi için her şeyi yapan Bıçakçı, hafta sonları atlarını deniz kenarına götürerek rahatlamalarını sağlıyor. Sahilde özgürce koşturan atlar deşarj oluyor.

Editör: TE Bilişim