Haber: Ahmet Ünsal

İYİ Parti Manisa Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, Manisa’nın en hareketli meydanlarından birisi olan 15 Temmuz Demokrasi Meydanında 10 dakikalık sessiz eylemde bulunarak farkındalığa dikkat çekti.

Başkan Tufan Akan, Engelli bireylerin yılın 365 günün kullanmak zorunda kaldıkları tekerlekli sandalye, koltuk değnekleri, beyaz bastonların   birlikte Şehzadeler ilçesi sınırlarında bulunan eski adıyla Manolya meydanı olarak bilinen 15 Temmuz Demokrasi Meydanına geldi. Başkan Akan, “Belki de 5 dakika sonra bu araçlar senin de hayatının çok önemli bir parçası olabilir, FARKINDA MISIN?” yazılı pankartın önünde tam 10 dakika boyunca seslik eylemi gerçekleştirdi.
   
Meydandan geçen Manisalılar ise Başkan Akan’ın Farkındalık eylemini kayıtsız kalmayarak ceplerinden çıkarttıkları cep telefonları ile o anları video çekerek kayıt altına aldılar. Bazı vatandaşlarda Akan’ı alkışlarla teşekkürlerini ilettiler.

Sessiz eylemin ardından açıklamada bulunan İYİ Parti İlçe Başkanı Tufan Akan, gerçekleştirdiği oluşum ile ilgili olarak, “Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler günü bu vesileyle bir farkındalık yapmak istedik Manisa’nın 15 Temmuz Demokrasi meydanında yaklaşık 10 dakikadır sessiz şekilde duruyoruz. Vatandaşlarımızın dikkatini çekmek istiyoruz, bir farkındalık yaratmak istiyoruz. Çünkü her hangi bir sebepten dolayı özrü ve engelli bulunan Türkiye’de 8 milyon vatandaşımız var buda toplam nüfusumuzun 8’de 1’i demek. Bizde diyoruz ki her 8 kişiden bir tanesinin engelli olduğu bu ülkemizde bu insanlar nerede. Sokaklara baktığımız da onları göremiyoruz. Günlük yaşamda engelli vatandaşlarımızı göremiyoruz. Bunlarında çeşitli sebepleri var.En basiti yollardaki onların kullanımına açık olan o sarı şeritli  alanların yeterli olmadığını biliyoruz, görüyoruz ve tespit ediyoruz. Şehrimiz de ve Manisamızda bula ana alterlerin dışında, çarşı bölgesinin dışında sarı şeritli alanların dışında engelli vatandaşlara şunu söylemek istiyorsunuz sadece çarşı bölgesinde gezebilirsiniz, onun haricinden bir yerde gezemez misiniz diyoruz. Bunun gibi daha birçok engelle karşılaşıyoruz. Biz diyoruz ki yerel belediyelerin ve merkezi hükümetlerin bu engelleri ortadan kaldırması lazım. Engelli vatandaşlarımıza engelsiz bir yaşam sunması lazım, bunun takipçisiyiz. Bugünde bu önemli günde bir farkındalık yaratmak adına böyle bir oluşumun içerisine girdik. Vatandaşlarımızın dikkatini çekmeye çalıştık” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim