Haber: Ahmet Ünsal

19 yıl önce Manisa’nın Şehzadeler ilçesi Dilşikar Mahallesinde Ayşe-Adil Yıldıra çiftinin en büyük evladı olarak dünyaya gelen Serhat Yıldıra, tüm engeline karşın üç yılda 'Bir Okul Macerası', 'Fakir Çocuk' ve son olarak da ‘Sonsuz Aşk’ kitabını tamamlayarak okurları ile imza gününde buluştu.
Manisa Polinas Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi Özel Eğitim sınıfında son sınıf öğrencisi ve Joubert Sendromu Spastik tanılı olan Serhat Yıldıra, tamamladığı ‘Sonsuz Aşk’ kitabının Mevlevihane çay bahçesindeki imza gönünde Engelli arkadaşları Milli yüzücüler Deniz Ünsal ve Batuhan Çiltaş yalnız bırakmadı. 2500 adet bastırdığı son kitabının 1000 tanesini kitapseverleri için büyük bir sabırlar imzaladı.
İçinde bulunduğu engeline rağmen 14 yaşında boş kağıtlara düşündüklerini karalayan Serhat Yıldıra, Şehitler Ortaokulunda eğitimden artan zamanlarında ilk kitabı olan 'Bir Okul Macerası’ nı yazmaya başladı. Hastalığı dolayısıyla görmeyen gözlerine karşın kitabını bitirmeyi başardı.
Doktorların ‘Ancak 7 yıl yaşayabilir. Kendinizi bu olasılığa hazırlıklı tutun’ sözlerine inat Serhat, kısa bir aradan sonra ikinci kitabı 'Fakir Çocuk' u kaleme almaya başladı. İki gözünde sıfır görme olasılığı olan Serhat’ın hayatı özel bir hastaneden gelen bir telefonla değişiverdi. 2017 yılında Sağ gözüne kornea nakli gerçekleşti. ‘Fakir Çocuk’ kitabını kısmen görmeye çalıştığı tek gözü ile bitirmeyi başardı.
 

Okuyucuları bu kitabında da kendisini yalnız bırakmadı. Bastırdığı 5 bin adet kitabı kitapseverleri ile buluşması ona büyük moral oldu. 2019 Yılında bu kez sol gözüne yerleştirilecek kornea için ameliyat masasına yattı. Başarılı geçen ameliyatın ardından duygularını dışa vuran ‘Sonsuz Aşk’ kitabını kaleme aldı. Büyük bir azimle tamamladığı kitabı ile Manisa’yı kuşbakışı gören Mevlevihane Çay bahçesinde kitapseverleri ile buluşturdu.

Oldukça şık giyimiyle imza gününe gelen 19 Yaşındaki Serhat Yıldıra, her zaman yanında hissettiği ve kendisini bu yolda destekleyen annesi Ayşe babası Adil’i yanına alarak kitaplarını imzaladı. Çaylarını serin ortamda yudumlayama gelen Manisalılar ise Serhat’ın imza gününe katılarak kitap imzalatmayı da ihmal etmediler. Kendisi gibi çeşitli engelleri bulunan Bedensel Engelliler Yüzme takımının Milli sporcuları Deniz Ünsal ve Batuhan Çiltaş’da aileleriyle birlikte geldiği imza gününde Serhat Yıldıra’ya destek verdi.

ANNE: “SERHAT’A BAKINCA HEP AĞLIYORDUM, ŞİMDİ YERİNİ SEVİNÇ GÖZYAŞLARI ALIYOR” 

Anne Ayşe Yıldıra: “Gittiğim tüm doktorlar ‘Bu çocuk 7 yaşına kadar yaşar.7 yaşından sonra yaşamaz’ dediler. Doktorlar ümitlerini kesti. Ben de 7 yaşına kadar Serhat’a bakınca hep ağlıyordum. Şimdi çok mutlu ve heyecanlıyız. Şu anda içimde fırtınalar kopuyor. Onun kitap yazma aşkı ve başarısı bize gurur veriyor. O hayatta olduğu sürece bir onun yanında olacağız. Her kitabı çıktığında ise kitabını bekleyenlerin kendisinden daha çok heyecanlandıklarını gördüm. Bu beni ve ailemizi çok hem de çok mutlu ediyor. Serhat’a bakınca hep ağlıyordum. Oysa ki şimdi yerini sevinç göz yaşları alıyor. Bu yıl lise eğitimi de sonlanacak bundan sonraki hayatı Üniversite mutlak olacak. O hangi Üniversiteyi isterse orada okuyacak. Bundan sonra güzel günler bizi bekliyor. Allah herkese böyle mutluluklar yaşatsın. Rabbim hiç kimseyi zor durumda bırakmasın”
 
EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ ÖĞRETMENİYDİ

Serhat’ın ilkokulu sürecinden lise dönemine kadar yanında olan Öğretmeni Derviş Özgür, Serhat’la gurur duyduğunu dile getirerek, “6 yıldır bu okulda görev yapıyorum. Serhat benim öğrencim. 2012-2013’te ilkokulda okurken yine beraber çalışmıştık. 2 yıl orada yine öğrencimdi. Yıllar geçti tekrar 20172018’de okulumuza geldi. 2 yıldır burada yine eğitim öğretim yapıyoruz. Serhat gerçekten Ferhat’ın dağları deldiği gibi, görmeyen gözlerine rağmen bu iki kitabı yazdı, emek verdi. Gecesini gündüzüne kattı. Çok başarılı ve iddialı bir öğrencimiz. Bütün öğrencilerimizin böyle olmasını diliyoruz. Emeğimizin boşa gitmediğini görmek bana onur veriyor ve tüm arkadaşlarına örnek oluyor” şeklinde duygularını ifade etti.


  
“YAZDIĞIM HER KİTAPLA YOLUMU DAHA NET GÖREBİLİYORUM”

Gözlerinin az görmesine aldırış etmeden üç yılda üç kitaba imza atmayı başaran Manisalı engelli Serhat Yıldıra, tamamladığı son kitabının imza gününde ise oldukça mutlu olduğunun altını çizerek;
   “Her kitap zor bir yolculuğunu ve düşüncenin, duyguların bir ürünü. Yazdığım her kitapla yolumu daha net görebiliyorum. Bu kitabım da diğerleri gibi büyük bir heyecanla yazdım. Beni Sosyal medyadan takip eden hayranlarım kitabımın ne zaman çıkacağı konusunda baskı yapıyorlardı onların bana verdiği güçle onların beklediği kitabı bitirdim. Son kitabım ile çok şey söylemek isterim ancak söylersem doğru olmaz alıp okumalarını isterim.” Sözlerinin ardından ‘Sonsuz Aşk’ kitabını imzalayıp kitapseverlerine verdi.

Editör: TE Bilişim