Fabrika önünde açıklamada bulunan Türk Metal Sendikası Manisa 1 Nolu Şube Başkanı Ercan Dereli'nin basın açıklaması şöyle:

"Türk Metal Sendikası Manisa 1 Nolu Şubesi olarak, 32  iş yerinde örgütlü ve 8.000 üyesi bulunan büyük bir aileyiz.
Manisa Organize Sanayi bölgesinde çalışan tüm metal işçilerinin gözü, kulağı, umudu  olan , haksızlığa uğradıklarında, metal işçisinin sesi olan büyük bir sendikayız.Anayasa ve yasalara aykırı olarak sendikamızın üyelerinin iş hakları ellerinden alınmaktadır.Biz metal işçilerine yapılan bu haksızlığı haykırmak için buradayız.Nisan ayından beri  örgütlenme çalışması yürüttüğümüz ECO-COLD iş yerinde sendikal örgütlenmeyi fark eden işveren ,üretim hatlarına gelerek, çalışanlara Sendikadan istifa etmelerini aksi takdirde sendikaya üye olanların işten çıkarılacağını söylemeye başladı, bu söylemlere kulak asmayan ECO-COLD emekçileri  sendikamıza üye olarak Türk Metal Sendikası çatısı altında birleşmeye devam ettiler.Sendikal örgütlenmenin önüne bu şekilde geçemeyeceğini anlayan işveren , Türkiye’de bir ilke imza atacak bir suç işlemeye karar verdi ve uygulamaya başladı, çalışanları tek tek personel birimine çağırarak sokağa çıkma yasağından muaf olmaları için izin belgesi çıkaracağını söyleyerek tüm çalışanların E-DEVLET şifresini alıp tek tek sendikaya üye olup olamadıklarını tespit etti. Böylelikle sendikaya kim üye kim değil tüm çalışanları liste haline getirerek fişlemiş oldu.Akabinde 4 sendika üyesi arkadaşımızın iş akdini sudan sebeplerle sonlandırıldı.Bu çıkışlar Mayıs ayı içerisinde devam etti. Suçları sadece anayasal haklarını kullanıp sendikaya üye olan toplam 14 arkadaşımız işten çıkarıldı.Çalışmakta olan arkadaşlarımız avans ödemesi için idari işlere dilekçe ile başvuru yapmasına rağmen, sendikasız işçilerin dilekçelerini işleme alıp ,avans ödemesini gerçekleştiren işveren, sendikalı işçinin talebini dikkate almayıp avans ödemesini gerçekleştirmedi.Buda yetmedi  pandemide istihdamı korumak ve işçilerin işsiz kalmaması için düzenlenen ücretsiz izin uygulamasını, sendika üyesi işçiler üzerinde baskı oluşturmak için 10 arkadaşımızı pandemi ücretsiz izinine gönderdi.Kendi çıkarını düşünen Eco-Cold işvereni mesaiye kalan işçilerin mesai ücretlerini elden ödeyerek hem devleti zarara uğratmakta, hemde kayıt dışı bir para döngüsü oluşturmaktadır.Buradan sizlerin huzurunda  ECO-COLD işverenine  sesleniyorum!
Sırf sendikaya üye oldukları için işçilerin e devletlerine girdiniz !
Sendikaya üye olmalarını engellediniz!
Ancak şunu bilinki hiçbir suç cezasız kalmaz, adalet er yada geç tecelli edecektir. Sendikaya üye olmak her işçinin anayasal hakkıdır.Ancak eco-cold işvereni bu hakkı emekçilerin ellerinden türlü oyunlarla almak istemektedir.Ne yazık ki işçilere yapılmış haksızlıkların en büyüğü ile karşı karşıyayız.İşte bizler bu haksızlıkları, kamu oyuna bildirmek, haklı haykırışımızı tüm basın mensuplarına duyurmak için burada toplamış bulunmaktayız.
ECO-COLD çalışanı emekçi kardeşlerim..
Bu haksızlıklar, sizleri sendika çatısı altında birleşmekten alıkoymasın.
Örgütlenin, örgütlenin, örgütlenin.
İşveren bizim bu kutsal davamıza sonuna kadar sahip çıktığımızı gördükçe yerinde duramıyor , sürekli işçi çıkarmalara, ücretsiz izinlere, emekçilerin ekmeğiyle oynamaya devam ediyor.Nereye kadar devam edebilir ki? Nereye kadar işçi çıkarmaya devam edecek?Bir işçi çıkarsa yüz işçi olarak geri geleceğiz!
Sendikaya üye olamayan Eco-Cold çalışanı işçi kardeşlerim..
Korkmayın sizler yalnız değilsiniz, yanınızda Türk Metal sendikası ve onun binlerce üyesi var.Sizleri sendikaya üye olmaya, arkadaşlarınızın haklı mücadelesine destek vermeye davet ediyorum. Birleşen işçiler asla yenilmezler..
Bizler hakkımızı istemekten..
Adaleti haykırmaktan vazgeçmeyeceğiz..
Bizi yıldıramayacaksınız..
Bizim korkumuz yok..
Kimsenin onurumuza ,özelimize ,ekmeğimize, alın terimize el uzatmasına izin vermeyeceğiz..
Bu duygu ve düşünceler ile bizlere destek veren, iş yeri temsilcilerimize ve üyelerimize teşekkür ediyor saygılar sunuyorum."  

Editör: TE Bilişim