Faruk Karaca'nın açıklaması şöyle:
Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, Memursen Konfederasyonu ve Bağlı İi Kolu Sağlık Sen’in ilk kuruluş sürecinde yer almış önemli hizmetlerde bulunmuş, Şube Başkanlığını yaptığım BembirSen-Sen ve konfederasyona bağlı tüm iş kollarına yardımları dokunmuştur. Ankara’da bürokraside önemli görevlerde bulunmuş Başbakanlık ve TBMM’de yaptığı görevler esnasında desteğini esirgememiştir.
 
Manisa ilinde görev yaptığı süreç içerisinde Yunusemre Belediyesinin kuruluş aşamasında özverili Hizmetler yapmış ve bu süreçte Manisa ilinde şubemize önemli desteklerde bulunmuştur. Üyelerimiz ve aileleri ile iftar, dayanışma toplantısı, piknik ve gezi, yüksek meblağlı promosyon, sosyal denge sözleşmesi, üyelerimizin ve tüm çalışanların hak ve menfaatlerini gözetilmesi konusunda duyarlılığı ve katkılarından dolayı kendisine teşekkür ediyorum.

Bu süreç zarfında art niyetli kişi veya kişiler tarafından şehrimize ve sendikamıza katkıları anlaşılamadan yaşanan her türlü olumsuz tezvirat, hakaret ve dedikodular yüzünden kendisinden şahsım ve sendikam adına özür diliyorum.

Sorgulamadan hiç bir habere inanmayın, yoksa kahramanı size hain olarak gösterirler. Hakkını helal et Kılıç kardeşim...
Editör: TE Bilişim