Manisa’nın Selendi ilçesinde Gaziler Günü değişik etkinlikler ile kutlandı.

Selendi Hükümet Konağı önünde başlayan Gaziler Günü etkinlikleri Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Günün önemiyle ilgili konuşmayı Uzman Jandarma 3. Kademe Çavuş Serdal Aytuttu yaptı. Aytuttu konuşmasında, Gazilere şükran borcumuz olduğunu anımsatarak, vatan savunması uğrunda Şehit olan askerlere Allah’tan rahmet diledi.

Aytuttu, "Geçmişten günümüze; 16 büyük Türk devleti kurmuş olan yüce Türk milleti, asırlardır Asya’dan Avrupa’ya at koşturmuş, kılıç kuşanmış, cepheden cepheye koşmuş, vatanın bütünlüğü ve birliği için kan dökerek tarihe adını altın harflerle kazımıştır. Milletimiz ile bağrından çıkan kahraman ordumuz; Çanakkale’de, Yemen’de, Galiçya’da, Balkanlar’da, Trablusgarp’ta, Kurtuluş Savaşı’nda, Kore’de, Kıbrıs’ta ve iç güvenlik Harekatın’da Yüz binlerce şehit vermiş ve vatan uğrunda hayatlarını ortaya koyan milyonlarca kahraman, gazilik mertebesine erişmiştir. Şuna emin olunuz ki, bizler bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra’da, görev verildiğinde bir an bile duraksamadan, vatan savunmasına katılmakta tereddüt etmeyeceğiz. Biliyorum ki, bizden sonraki her Türk genci de bu uğurda tereddüt etmeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, çağdaş, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye cumhuriyetimize bugünü armağan ettiği için, gazilerimiz adına şükranlarımızı sunuyor, başta ebedi başkomutan gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor ve tüm gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.

Öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından İlçe Jandarma Komutanlığında verilen ikramla tören sona erdi. Törene İlçe Kaymakamı Hasan Meşeli, İlçe Jandarma Komutan vekili Başçavuş Kadir Ateş, İlçe Belediye Başkan vekili Ahmet Akşehirli, Ak parti İlçe Başkanı Muharrem Sezer, CHP İlçe Başkan vekili Fikri kaygısız, Gaziler, Şehit Yakınları, daire müdürleri, askeri erkan, oda başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Editör: TE Bilişim