Türk dili ve lehçelerinin konuşulduğu ülkeler, bölgeler ve buralarla coğrafi, tarihi, kültürel ortaklıkları bulunan yerlerdeki kent ve kent yönetimi ile ilgili çalışmalar yapmak amacıyla 30 ülkeden 1200’e yakın üyenin bir araya gelmesiyle kurulan Türk Dünyası Belediyeler Birliği,  2022 yılının ilk yönetim kurulu toplantısını Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in ev sahipliğinde, TDBB Yönetim Kurulu Başkanı Uğur İbrahim Altay başkanlığında Manisa’da gerçekleştirdi. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, toplantıya ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek şöyle konuştu; “Burası Şehzadeler şehri, burası evliyalar şehri Manisa. Fatih’in Kanuni’nin şehri, medeniyetler şehri. Bu güzel ve kadim şehrimizde dostlarımızı misafir etmekten büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum.  Katılımlarınız nedeniyle hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.”

Başkan Çelik’in ardından konuşan, TDBB Yönetim Kurulu Başkanı Uğur İbrahim Altay ise Manisa’da olmaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek şöyle konuştu; “Manisa’dayız hava soğuk ama Başkanımızın ev sahipliği içimizi ısıttı. TDBB’ye verdiği katkılar ve Manisa’ya yaptığı hizmetler nedeniyle teşekkür ediyorum. İnşallah bu toplantımızın ardından Şehzadeler Belediyesi’nin yaptığı hizmetleri ziyaret ederek,  incelemelerde bulunacağız.”Yapılan toplantının 2022 yılının ilk toplantısı olduğunu hatırlatan Başkan Altay 2021 yılının bir değerlendirmesini yaparak, birlik olarak gerçekleştirdikleri çalışmalar, faaliyetler hakkında bilgi verdi. Toplantı daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam etti. 

Editör: TE Bilişim