Manisa'da Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, belediyenin Selimşahlar Mahallesi’nde yapımını tamamladığı Halı Saha ve Yazlık Düğün Salonu projesinde incelemelerde bulundu. Fen İşleri Müdürü Halil Şentürk’ün eşlik ettiği incelemeler sırasında teknik ekiplerden projedeki son durum hakkında bilgi alan Başkan Çelik,  çevre düzenleme çalışmalarının da tamamlanmasıyla açılışını yapacaklarını duyurdu. İncelemelerinin ardından bir açıklama yapan Başkan Çelik “Selimşahlar Mahallemize kazandırdığımız Halı Saha ve Yazlık Düğün Salonu projemizde çalışmalarımızın sonuna geldik. Nasip olursa bu ay içerisinde eksikliklerini tamamlayarak açılışını gerçekleştirmek istiyoruz. Beş dönümlük alanda halı saha, yazlık düğün salonu; gelin odası, soyunma odası, idare odasıyla güzel bir tesis yapıyoruz. Son durumunu incelemek için geldim ve arkadaşlarımızdan bilgi aldım. Çevre düzenleme çalışmalarının da tamamlanması ile birlikte açılışını yapmayı planlıyoruz.  Selimşahlarımıza, Şehzadelerimize hayırlı olsun.” şeklinde konuştu. 

PROJEDE NELER VAR?
5 bin metrekarelik bir alanda 800 metrekare bir halı saha, 1000 metrekare bir açık düğün salonu, 160 metrekare bir sosyal tesis yer alıyor.  
HALI SAHA 
Saha zemininde 55 mm kalınlığında sentetik çim kullanılırken her türlü futbol müsabakasına ve antrenmanına uygun olacak. Sahanın etrafı komple tel örgü ile kapatıldı ve saha aydınlatması görüş mesafesini karşılayacak şekilde imal edildi. 

TESİS BİNASI
Tesis binası 160 metrekare olup içerisinde spor müsabakalarına hizmet eden 16’şar metrekare alana sahip 4 adet soyunma odası, her soyunma odasında duş, wc ve oturma bankoları ile askılıklar yer alıyor. Ayrıca hem spor tesisine hem de düğün organizasyonuna hizmet edecek 20 metrekarelik alana sahip kantin ve bay, bayan ve engelsiz tuvaletler bulunuyor. Açık düğün salonuna ait 18 metrekarelik alana sahip ve içerisinde lavabo ve tuvaletin bulunduğu bir gelin odası yer alıyor. 

ÇEVRE DÜZENLEMESİ
Çevre düzenlemesi de kullanıma en uygun olacak şekilde tasarlandı. Projesinde belirtilen bölgelerde yaklaşık 520 metrekarelik alanda 8 cm kalınlığında kilit parke, yaklaşık 300 metrekarelik alanda terrazo karo döşemesi ve yaklaşık 1000 metrekarelik açık düğün salonu alanında (renkli) yüzey sertleştirici ve kür uygulamalı helikopter perdahlı saha betonu çalışması yapıldı. Tesis içinde projesinde belirtildiği şekilde 1100 metrekarelik yeşil alan çalışması gerçekleştirilecek. 

Editör: TE Bilişim