Haber: Diyar Aslan

Manisa'da Şehzadeler Belediyesi tarafından tarihi 500 yılı aşan Kurşunlu Han, restorasyon çalışmalarının ardından sanatçılara kapılarını açtı.  Kültürel çalışmalar yapılması adına Kurşunlu Han içinde birbirinden farklı alanlarda hizmet veren sanatçılar için atölyeler kuruldu. Sanatçılar burada vatandaşlara resimden dericiliğe, ebrudan çiniye birçok alanda hizmet sunma şansı buluyor.

Ressam Hidayet Gültekin, deri sanatçısı Nurşin Delimollaoğlu ve ney sanatçısı Cenk Toplar, Kurşunlu Han'daki atölyelerinde kendi uzmanlık alanlarında bilgiler paylaşıyor.

Kurşunlu Han'da yolları kesişen üç isim, Ressam Hidayet Gültekin'in isteğiyle bu kez müzik sanatı için bir araya geldi.

Ressam Hidayet Gültekin'in resim atölyesinde toplanan gelen üç sanatçı, kendi müzik ve besteleriyle oluşturdukları 'İçimdeki Vatansın' isimli türküye eşlik etti.

'İçimdeki Vatansın' Kurşunlu Han'da vücut buldu 

'İçimdeki Vatansın' isimli türkünün doğuşu da bir hayli ilginç. Ressam Hidayet Gültekin, 2 yıldır zihnini kurcalayan müzik notalarını deri sanatçısı Nurşin Delimollaoğlu ile paylaştı. Nurşin Delimollaoğlu, bu müziğe söz yazıp seslendirebileceklerini söyledi. Bunu duyan ney sanatçısı Cenk Toplar, türküye ney ile katkı sağlayacağını dile getirdi. Amatör bir kamera karşısına geçen sanatçılar, 'İçimdeki Vatansın' isimli türküye seslendirdi. Söz ve müziğiyle dikkat çeken yeni türkü, dinleyicilerden tam puan aldı. Yeni türkü, dinleyenleri mest etti.

Yeni türkünün doğuşu

36 yıldır resim sanatıyla ilgilenen Ünlü Ressam Hidayet Gültekin, yeni türkünün doğuş sürecini şu sözlerle anlattı:

"Bağlama çalmam hasebiyle, bazen güzel etkileyici melodiler aklıma geliyor. Bunları geliştirip şarkı veya türkü formatına getirmek zaman alıyor. Bunların akabinde, şarkıya söz giydirmek başka bir uzmanlık alanı. Bu konuda kıymetli Nurşin hocamdan destek aldım. Melodiyi dinlediğinde 'Ben buna hemen söz yaparım' dedi. Kısa zamanda söz hazırladı ve beraber çalıp söyledik. Müzikte detone olmak en būyūk gaftır. Kıssacası Nurşin hocam gibi müziğe hakim biriyle çalışmak būyūk bir fırsat oldu. Kendisine ve ney ustası kıymetli Cenk hocama çok teşekkür ederim."

"Spontane doğdu"

Gazi Üniversitesi Geleneksel Türk El Sanatları mezunu olan deri sanatçısı Nurşin Delimollaoğlu, aynı zamanda aldığı Türk halk müziği eğitimiyle uzun yıllar konseristlik yaptığını söyledi.

'İçimdeki Vatansın' bestesinin çıkış aşamasını anlatan Nurşin Delimollaoğlu, "Kurşunlu Han içinde deri sanatı atölyem var. Hidayet hocamla gönül yoldaşlığımız eski yıllara dayanıyor. Kurşunlu Han içerisindeki atölyelerimiz bizi daha da kaynaştırınca gönlün gönüle dostluğu oldu. 'İçimdeki Vatansın' bestesi, müziği hocama; güftesi bana ait olarak spontane doğdu. Melodisiyle özel olan bu bestenin gönüllerde yer bulmasını arzu ediyorum" dedi.

Ney sanatçısı Cenk Toplar da "Hidayet ve Nurşin hocam bir müzik konusunda yoğunlaşmışlardı. Benim de çorbada tuzum olsun istedim. Neyim ile sesiyle eşlik ettim. Daima sanatın ve sanatçıların yanındayım" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim