Manisa'da yaptığı resimler ve sanatıyla 7'den 70'e herkesin takdirini toplayan Ressam Hidayet Gültekin, bu kez kendi portresini çizdi. Gültekin; "Kendime torpil geçtim" diyerek portresini takipçileriyle paylaştı. Resim sosyal medyada kısa sürede büyük ilgi gördü.

HİDAYET GÜLTEKİN KİMDİR?

İşletme mezunu olan Ressam Hidayet Gültekin, resim sanatına lise öğrencisiyken ilgi duyar. Sivas’ta ressam ve heykeltraş Selahattin Aydemir’in atölyesinde 6 yıl çalışır. Camilerde motif işlemeciliği, dekorasyon işleriyle uğraşır. 1990 yılında emniyet teşkilatına girer. 1996’da Manisa’ya gelir. Emniyette, resim ve eşgal belirlemede görev alır. 14 kişisel sergi ve pek çok karma sergi açar. Manisa’da trafoların boyanmasını işini tamamlar ve trafoların güzel bir görünüm kazanmasını sağlar. Evinin terasını resim atölyesine çevirir.
Valilik projesi gereği 28 okulun iç ve dış duvarlarına ücretsiz olarak çizgi film karakterleri, Atatürk ve Türk büyüklerinin resimlerini yaparak okulun içine ve dışına sanatsal bir boyut getirir. Ressam Hidayet Gültekin, Almanya, Hollanda, İsviçre, Fransa, Belçika gibi birçok Dünya ülkesini gezerek farklı sanatçılarla tanışma fırsatı bulur.
Ressam Hidayet Gültekin,  10 yıl Taytanlı İlhan, Hafsa Sultan, Kazım Karabekir, Ahmet Tütüncü İlköğretim Okullarıyla, 85. Yıl Çok Programlı Lisesi’nde okul polisi olarak görev alır. Bu okullarda bir taraftan öğrencilerin güvenliğini sağlarken diğer taraftan sosyal çalışmalarda önemli rol üstlenir. Bu süre zarfında düzenlenen okul gecelerinde de korolara bağlaması ile eşlik eder. Ressam Hidayet Gültekin, sanatsal ve sosyal çalışmalarını Manisa Atabey Anaokulu’nda sürdürmekte olup ayrıca Kurşunlu Han'da bulunan resim atölyesinde sanatsal çalışmalarına devam etmektedir.
Editör: TE Bilişim