HABER: AHMET ÜNSAL

Anemon Otelindeki “Üniversite ve Şehir” konulu etkinliğe Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç,  Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) Yönetim Kurulu Başkanlık  ve CBÜ Rektör Danışmanı  Nihat Akyol, Manisa Sevgi ve Dostluk Cemiyeti (MADOST) Başkanı Recep Kafes ve sivil toplum kuruluşu üyelerinin de katıldı.

Duaların ardından başlayan gecede konuşan CBÜ Rektörü Prof.Dr.Ahmet Ataç, ‘Biz yelkeni açtık rüzgarını dolduruyoruz’ sözlerini detaylandırırken Üniversiteyi getirecekleri süreçlerle ilgili olarak; “CBÜ’nün bugün için dünya sıralamasındaki yeri 1496.Tabii ki yeri burası değil ve olamazda bu şekilde olmasını da kabul edemem. Bizim hedefimiz dünyada ilk 1000 üniversite arasına sokmaktır. Sonra ki hedefimiz 500’dür.Bunu Manisa’da yaşayan 2 milyona yakın Eğitim sevdalılarıyla başaracağız.” Dedi.

“HASTANEMİZİN BORCU 170 MİLYON TL”

Rektör Ataç, CBÜ Hafsa Sultan Hastanesinin bugünkü borcunun 170 milyon TL’yi bulduğunu bu borç yüküyle hizmet üretebilmenin zorluğunu taşıdıklarını belirterek;

 “Türkiye’de bizim gibi borç yükü altında olan 45 Üniversite hastanesi bulunuyor. Sağlık Bakanımız ile bu konuyu tüm rektörler olarak konuştuk. Bakanlığımız üzerimizde ki bu borç yükünü dilimler halinde azaltabileceklerinin sinyallerini verdiler. Fakat dönüp baktığımızda orada duran o borç rakamları bizlerin hareket noktasını kısıtlıyor. Hastanemiz başta olmak üzere hastaların hizmet kalitesini yükselten 4 bin personelimiz ile birebir dokunuşlar gerçekleştirerek onları motive ediyoruz. Hizmet kalitemiz ve rakamlarda yüzde 24 artış gözlemledik. Gerek Cimer üzerinden gerekse diğer sosyal medya üzerinden olsun hastanemiz ile ilgili şikayet oranında yüzde 10.4 azalma oldu. Hastanemizin teknik personeli acil tamir edilmesi gereken ultrason cihazlarıyla ilgili bizden 18 bin TL’lik bütçe isteğinde bulundu. Ancak personelimiz ellerinde bulunan eski cihazların içinden söküp arızalı ultrason cihazlarını hizmete koyarak ekonomik anlamda büyük tasarruf sağlayarak ne denli üniversitelerine sahip çıktıklarını gösterdiler. Bu gibi girişimlerle 4 milyon TL’lik tasarruf sağladık. 600 yataklı ve 43 Anabilim dalının bulunduğu hastanemizde 87 tuvalet bulunuyor bunları hafta sonlarında tamamen yenileyerek hijyen koşullara getirilmesini sağlayacağız. En önemlisi gerek öğretim üyelerimizin gerekse hastanede hizmet kalitesini yükseltebilmek için gecesini gündüzüne katan personelin döner sermaye paylarını, mesailerini arttırarak ödemeye başladık. Bu birlikteliği küçük küçük dokunuşlarla gerçekleştirdik. Hastane çalışanı her yönde mutlu değilse hastalarımızın sağlıklı ve kaliteli hizmet alması da bir o kadar mümkün olamazdı.”

‘ÜNİVERSİTEMİZ 7’DEN 70’E HERKESİ KUCAKLAYACAK’

Rektör Ataç, Celal Bayar Üniversitesinin bugüne kadar şehirle olan iletişiminde bazı eksik yönleri olduğunu bunu ortadan kaldırabilmek içinde şehirde yaşayan 7’den 70’e herkesi kucaklayacak projelere imza atacaklarını ifade ederek;

 “Öncelikle 11 ilçemizden kampüse gelecek olan lise düzeyinde öğrencilerimizi buradaki ağabeyleri ile buluşturacağız. Onların ağabeylerinden ve üniversitemizden alması gerekenleri alacaklar. Liseler de hayata geçirdiğimiz 17 okul 17 projemize devam edeceğiz. İlkini benim Gediz Anadolu Lisesinde gerçekleştirdik. İlk bulaşmayı bizzat kendim yaptım. Bundan sonraki etkinliklere her Fakülteden bir Akademisyenimiz liseli öğrencilerimiz ile bulaşacak. Minik öğrencilerimizi de Kodla Manisa projesi çerçevesinde üniversitemizle buluşturup onların hayallerini ve hünerlerini keşfetmelerini sağlayacağız. Bu projemize de 21 Nisan’da hayata geçecek.”

“A-4 KAĞIDI İLE MEZUN OLAN DEĞİL NİTELİKLİ NESİLLER YETİŞTİRECEĞİZ”

Rektör Ahmet Ataç, “Boş A-4 kağıdı ile mezun olmuş öğrenci değil, niteliği olan nesiller yetiştireceğiz. Sanayi ile entegre olan bizimle teorik yolculuğu son bulduğunda iş, aş kaygısı olmayan ayakları üzerinde durabilen Türkiye’nin geleceğini dünya konjektüründe temsil edebilecek bireyler yetiştireceğiz. Üniversitemizin tüm alt yapısını ve gelecek planlarımızı öğrenci topluluklarıyla hazırlayacağız. Yaşadıkları şehirlerle bütünleşen sorunu çözdüren öğrencilerle ihtiyacımız var.Türkiye’nin değil dünyanın en iyi ve sistemli organize sanayi bölgesi bizim şehrimizde bundan en iyi şekilde faydalanmayı hedefliyoruz. Bu nedenle OSB Başkan Danışmanı Nihat Akyol’u Üniversite-OSB arasında köprü olması için danışman yaptık. Şimdilik iyi yolda ilerliyoruz. OSB’deki fabrikalarımızda 3201 öğrencimiz kısa sürede entegre oldu. Bu nedenle Şehir-Üniversite-OSB işbirliğine büyük önem veriyoruz. Tekno Kent bu projenin bir parçası.”

“BOŞANAN PERSONEL YERİNE MUTLU OLAN PERSONEL YARATACAĞIZ”

Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Ataç, Üniversite bünyesinde 4 bin çalışanlarının olduğunu bunların çeşitli çözülemeyen sorunları olduğuna bu süreci karşılıklı küçük dokunuşlar çözüm yoluna gidebildiklerinin de altını çizerek; “Üniversitemizde çalışanların sosyolojik ve ailevi olumsuzlukları işlerine de olumsuz yönde yansımakta. Başlıca sorunların başında çiftler arasında boşanmaların fazlalaştığını gözlemledik. Bunu çözebilmek için gereken ne varsa yapmaya çalışıyoruz. Personelimizin aile birlikteliğini ve mutluluğunu sağlamak bir rektör olarak benim en önemli görevim. Evinde Mutlu olan personel işinde de başarılı olur. Performansı kat ve kat artar sonuçta Üniversitemiz hastanesinden hizmet alan Manisalılar kendisini güven içinde hisseder” şeklinde konuştu.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) Yönetim Kurulu Başkanlık Danışmanı ve Üniversite de Rektör Danışmanlık görevini üstlenen Nihat Akyol da; “Değerli dostlar, aranızda bulunmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyuyorum. Yapmış olduğumuz faaliyetler üniversite ve sanayinin bir araya gelmesine vesile oldu. Üniversitenin bir adım yaklaşması biz sanayicilerin koşarak gelmesine neden olmuştur. Çalışmalarımız bu noktada güzel gidiyor. Bunun sonuçlarını alacağız. Sayın Rektörümüzü her anlamda destekliyoruz. Üniversitemizin sanayi ile iş birliği içerisinde olması sanayimizin gelişmesine, şehrimize katkılarının artmasına ve ülkemizin gelişmesine neden olacaktır.” diyerek duygularını ifade etti.

Manisa Sevgi ve Dostluk Cemiyeti (MADOST)’nin en kıdemli üyesi Burhan Kurtoğlu;

“Sayın Rektörümüzü toplantılarımızda tekrar görmek istiyoruz. Şahsım ve Manisa Sevgi ve Dostluk Cemiyeti (MADOST) adına teşekkürlerimizi iletiyorum” diyerek Rektör Ataç’a Kütahya Çinisi hediye etti.

Editör: TE Bilişim