Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TOBB ETÜ ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imza altına alınan Mesleki Eğitim İşbirliği protokolü kapsamında proje okul seçilen Polinas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ve Manisa Ticaret Borsası katkı sunuyor. Modern bir atölye inşa ediliyor. Okulda gerçekleşen tanıtım toplantısına Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, Şube Müdürü Sema Çiftçi,  Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mehmet Ersaygı,  Manisa TSO Proje ve İş Geliştirme Koordinatörü Mehmet Can Çakar katıldı. 
Okulda Bilişim Teknolojileri alanında Ağ İşletmenliği ve Siber Güvenlik, Veri Tabancılığı, Yazılım Geliştirme dalları yer alıyor. Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanında Endüstriyel Bakım Onarım, Elektrik Tesisatları ve Dağıtımı, Asansör Sistemleri dalları bulunuyor. İnşaat Teknolojisi alanında Mimari Yapı Teknik Ressamlığı, İnşaat Üst Yapı, Yapı Yüzey Kaplama ve Yalıtım dalları yer alıyor. Plastik Teknolojisi Alanında Plastik Teknolojisi, Plastik ve Kalıp İşleme bölümleri bulunuyor. Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanında Soğutma ve İklimlendirme Sistemleri ile Tesisat ve Enerji Sistemleri yer alıyor. Hafif düzeyde zihinsel engelli öğrenciler için ise Bilim ve Tesisat Teknolojileri bulunuyor. 
Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, “Bizim nihai hedefimiz sanayicinin istediği elemanları yetiştirmektir. Bu anlamda imzalanan bu protokol bize büyük katkı sağlayacaktır. Öğrencileri gerçek anlamda gerçek işyerlerinde eğitmek için yapılan bir protokoldür. Öğrencilerimize büyük katkı sağlayacaktır. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ile Manisa Ticaret Borsası’na katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.  Biz bütün sistemimizi sanayicilerimize açtık. Odamız ve borsamız öğrencileri kendi işletmelerine götürdükleri zaman biz nihai hedefimiz ulaşacağız.” dedi.
Polinas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Baskın,  “Okulumuzda 5 alana bağlı olarak 14 dalımız var. Elektrik-Elektronik Teknoloji Alanında Manisa’da sadece bizim okulda Asansör sistemleri bölümü açıldı. 50’yakın asansörle ilgili firma var. Ciddi anlamda kalifiyeli elemana ihtiyaç var. Ansansör işiyle uğraşan firmalarla görüştüğümüzde bu alana ihtiyaç olduğunu söylediler. Bizde açtık. Asansörün bakım, montaj işiyle ilgili öğrenciler eğitim verilecek. 801 öğrencimiz bulunuyor. 2021-2022 eğitim öğretim yılı tahmini okul mevcudumuz 967 olacak” dedi. 
Baskın, Demirdöküm ve Klimasan firmaları ile mesleki eğitim işbirliği protokolleri imzalandığını açıkladı. Zafer Kalkınma Ajansı Projesi kapsamında her yıl 1’er öğrenci istihdam edilmek üzere Çağ Plastik ve Metis Kalıp ile Poliwood firmasıyla işbirliği yapıldığını söyledi. Baskın, işletmelerin taleplerine göre alan ve dal açtıklarını veya kapattıklarını vurgulayarak, “Onların istekleri bizim için önemlidir. Sanayicileri ara eleman yetiştirmek adına çalışmalarımızı yapıyoruz” dedi. 
Baskın, Milli Eğitim Bakanlığı ile TOBB arasında imzalanan protokol ile Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ve Manisa Ticaret Borsası tarafından okula atölye kazandırılacağını açıkladı. Baskın, “Bu durum bizim sanayiciyle olana ilişkilerimizi hızlandırıyor” dedi.

Editör: TE Bilişim