MESO Başkanı Bahattin Akyüz, esnaf ve sanatkarın yaşamış olduğu sıkıntıları, beklentilerini ve sorunların çözümüne ilişkin önerileri tek tek CHP Milletvekili Özgür Özel’e iletti. Akyüz,  işyeri kira stopajların yeniden düşürülmesini istedi. Akyüz, esnafa vergi indiriminin sağlanması gerektiğini kaydetti. Akyüz, “Biz yıllardır bağırıyoruz bizim çatı kuruluşumuz ne der bilmiyoruz ama Esnaf Bakanlığının kurulmasını istiyoruz. Bu olmazsa olmazlarımızdan bir tanesidir. Tarımın var, ormanın var. Biz Esnaf Bakanlığının kurulması gerektiğine inanıyoruz. 2,5 milyon esnafımız var diyoruz. Yanında çalışanlar ve ailesiyle birlikte 5 milyonu geçiyor. Bunun için bakanlığın oluşması lazım” dedi. 
Esnafın pandemi döneminde borçlarının arttığını vurgulayan Akyüz, esnafın borçlarının yeniden yapılandırılmasını istedi. 
Başkan Akyüz ve yönetimine yeni dönemde başarılar dileyen CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, esnaf ve sanatkarların sorunlarının her geçen arttığına dikkat çekti. Esnaf Bakanlığının CHP’nin vaatleri arasında yer aldığını kaydetti.

Editör: TE Bilişim