Haber: Ahmet Ünsal

Türkiye’de ilk minik mehter ekibinin oluşturulmasında, bu dönem yüz yüze eğitimin başlamasıyla ilgili davul zurna eşliğinde öğrencilerini okula giriş yaptıran, Manisa’da ilk temiz okul projesinin öncülüğünü öğretmen arkadaşları ile birlikte hayata geçiren, Velilerin eğitime olan katılımları sağlayarak veli-okul-öğretmen işbirliği projesini sürdürülebilir hale getirilen, Milli Bayramlarda bayram coşkusunu tüm mahalleliye hissettirebilmek adına bando, mehter ekibiyle kortej oluşmasında öncü olan Suphi Egemen İlkokulu Eğitim kadrosu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında coşkuyu okul bahçesinde yaşadı.

MASKELİ ZEYBEKLER DE GÜZEL  
    
Okul Müdürü Evra Seda Satan, öğrencilerinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayram coşkusunu yüreklerinde hissetmeleri için Halkoyunları Zeybek ekibi ve Bando ekibiyle okulunda öğrencilerine görkemli Cumhuriyet Bayramı kutlamasını gerçekleştirdi. Minikler birbirinden güzel yöresel oyunları ile okul bahçesini şenlendirirken anne ve babaları da okul dışında onlara alkışları ile destek verdi.

Gerek Halk oyunlarında gerekse bando ekibinin gösterileri sırasında öğrencilerin maskelerini takılı ve sosyal mesafeyi koruyor olmaları büyüklere örnek bir davranış olarak nitelendirildi.

“COVİD 19 TEHLİKESİ ORTADAN KALKARSA 23 NİSAN’I MAHALLELİ İLE KUTLARIZ”     

Bu bayram, bayram coşkusunu cadde ve sokaklara taşıyamamanın derin üzüntü içerisinde olduklarını belirten Suphi Egemen İlokulu Müdürü Evre Seda Satan, “Tüm dünyayı etkileyen Covid-19 salgını ülkemizde bazı etkinliklerimize ket vurmuş olabilir. Bizler bayram coşkumuzu sosyal mesafeye uyarak okulumuz bahçesinde maske takarak kutlamak zorunda kaldık. Ülkemizde Sağlık Bakanlığımız istediği tedbirleri aldığımız sürece 23 Nisan bayram coşkusunu inşallah yine mahallemiz arasında kortej şekilde kutlamayı düşünüyoruz. Manisalılar inşallah tedbirlerini alır ve Covid-19 tehlikesi ortadan kalkar” dedi.

Editör: TE Bilişim