Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, “Milli Eğitim Bakanlığımız okulları sektörler ile işbirliği haline getirdi.  Öğrencileri sektörle buluşturup öğrencilerin işletmelerde de eğitim alması sağlanıyor.  Hem bu şekilde öğrencileri işe yönlendireceğiz, hem de gerçek hayatta staj yapma imkânı ulaşacaklar. Okulda bir fanusun içerisinde yetiştiriyoruz. Çocuklar sahaya çıkınca bir şey öğrenmemiş oluyor. Çok güzel bir yemek yapabilirsiniz fakat yüzünüz gülmüyorsa satış yapamazsınız.  Başkanım şuan da odayla bağlantılı tüm lokantalar adına imzayı atıyor. Biz de kurum adına imza atıyoruz” ifadelerini kullandı.
Manisa Lokantacılar Kebapçılar Tatlıcılar ve Yoğurtçular Odası Başkanı Mehmet Akgül, “İlmin eğitimin olduğu yere pratiği de ekleyeceğiz. Mutfaktan gelen kültür ile eğitim kültürünün birleştirip ortaya başarılı insanlar çıkaracağız. En güzel hizmet insana yapılan hizmettir. Bu insan eğitim alıyorsa buna yapılan hizmet kutsaldır diyoruz. Hedefimiz çorbada tuzumuz bulunsun. Burada yemek ve bir aşkla ilgili bir şey yapılıyorlarsa lokantacılar odası olarak destek olmaya varız” diye konuştu.

İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Halil Solak, “İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz ile lokantacılar odası başkanımız işbirliği protokolü imzaladık.  Bize her daim destek çıkan başkanımıza teşekkür ediyoruz. Gönüllülük esasına bağlı olarak yapmak istiyoruz. Örneğin bir yerde malzeme alır biz takviye ederiz. Stajyer öğrencilerimiz de yardım ederler. Bazı yemekleri yaparken işin ustasından öğreniriz. Mesleki işbirliği yapmak istiyoruz. Çocukların okuldaki eğitimler hariç sektörde istenilen düzeyde eğitim almasını istiyoruz. Bunun yolu da sektörün duayenleri ile iş birliği yapmak. Çocuklar mesleği işin içerisinde görecekler” dedi.

Editör: TE Bilişim