ÖĞRENCİLER BU PROJELERLE HEM EĞLENİYOR HEM ÖĞRENİYOR
Hafsa Sultan İlkokulu 4/B Sınıfı Öğretmeni Saadet Ünsal öncülüğünde öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen "Birlikte Seslendiriyoruz", "Engelsiz Masallar-Maneəsiz Nağıllar", “Vision TV” projeleri çocukların eğlenerek öğrenmesini planlanıyor. Projeler Pandemi nedeniyle zoom üzerinden online olarak gerçekleştiriliyor.

"BİRLİKTE SESLENDİRİYORUZ" PROJESİ
Saadet Ünsal ve öğrencilerinin yürüttüğü "Birlikte Seslendiriyoruz" projesinde; başta görme engelli olmak üzere diğer engel gruplarına sahip özel çocuklar ile akran arkadaşlarının ve öğretmenlerinin de katılımıyla yaşadıkları şehrin bulunduğu bölgeye ait türküleri seslendiriyor. Kerem Çiçekçe ve Hayriye Karcıoğlu’nun birlikte kurduğu projede, öğrenciler Türkiye’nin yedi bölgesine ait türküleri eğlenerek öğreniyor.

"ENGELSİZ MASALLAR~MANEASİZ NAĞILLAR" PROJESİ
Azerbaycan’da öğrenim gören öğrenciler ile ülkemizde öğrencilerin iletişim kurması amaçlanan “Engelsiz Masallar - Maneəsiz Nağıllar” eTwinning Projesi’nde, öğrencilerin her iki ülkenin masallarını okuyup, dinleyip ,masalla ilgili çeşitli etkinlikler yapıp  ve daha sonra da masalı anlatıyor. Projeyle masallar aracılığıyla karşılıklı iletişim kurmak, hiç tanımadıkları dünyanın kapılarını aralamak, masal köprüsü ile zihinde var olan engelleri kaldırmak hedefleniyor. Kerem Çiçekçe ve Tarana Hidayetova ‘nın birlikte kurduğu projede, 2  tane Anadolu masalı “Tencerecik”-  “Koca Nine İle Tilki “ve 2 tane Azerbeycan masalı  “Tık Tık Hanım” – “Cırtdan” olmak üzere 4 tane masal  ile ilgili etkinlikler yapılıyor. Öğretmen Ünsal bu kapsamda 8 öğrencisiyle proje çalışmalarını yürüttü. 

"VİSİON TV” PROJESİ
"Vision TV" isimli proje de ise bir televizyon kanalı oluşturarak, çocukların 4.sınıf müfredatı ile ilgili konuları öğrencilere eğlenerek öğretmek planlanıyor. Halime Özdal ve Halis Karataş’ın birlikte  kurduğu projede , Adeta çocuk  televizyonu şeklinde kanal programları yer alıyor. Kanalda; Türk ve Dünya Basınından Haberler, Belgeselle Kültüre Yolculuk, Bir Kitap Bir Masal, Eğlenceli Bilim Atölyesi, Gündem Teknoloji, Öğrenmenin Eğlenceli Yolları, Yetenek Biziz, Reklamlar-Kamu Spotu, Bir Konu Bir Konuk, Zihnimizin Aynası Uygarlığın İmzası SANAT başlıklar adı altında yapılacak programlarda her ay farklı öğrenciler tarafından farklı konular ele alınacak.  Bu projeye ise Hafsa Sultan İlkokulu 4/B Sınıfından 17 öğrenci katılıyor.

Editör: TE Bilişim