Manisahaberleri.com -

Manisa'da yaşayan makina mühendisi İskender Kaplan'ın resim merakı onu ünlü ressam Hidayet Gültekin ile buluşturdu. Ressam Hidayet Gültekin'in Şehzadeler ilçesinde Kurşunluhan'da bulunan atölyesinde resim dersi eğitimi almaya başlayan iş insanı İskender Kaplan'ın resim tutkusu katlanarak arttı. Resim serüvenini anlatan Kaplan, "Resim sanatına  gönūl verdikten sonra ressam Hidayet hocamızla çalışmaya başladık. İlk dersimiz, resimde kalem nasıl tutulur, oldu. Çūnkū yazı yazarken beyin komut verir, sadece cūmleyi doğru yazıp yazmadığımıza bakarız. Fakat resimde beyin komut vermiyor. Çizgideki hareketleri yorumlamanız ve tecrūbe katmanız gerekiyor.  Hidayet hocamla uzun yıllardır tanışırım. Kendisinden 3  tablo satın aldım. Evimin baş kösesinde duvarlarımıza anlam katıyorlar. Memnuniyetimiz eve çocuklarıma yansıdı. Resimi burada daha fazla sevmeye başladım" dedi.

Kaplan'ın çağrısıyla diğer aile fertleri de kursa katıldı. Kaplan, "Kıymetli eşim Anasyasya, kızlarım Alisa ve Sofyada aynı kurslara devam etmeye başladılar. Kısacası evimizde resim en būyūk sohbet ve terapi oldu. Manisa için būyūk deger olan Ressam Hidayet Gültekin'e sonsuz teşekkūrler ederiz. Kurslarımızda her meslekten insan var. Resim çalışırken, Hidayet hocamdan  bağlamayla resital dinlemekte ayrı bir mutluluk oluyor. Şehzadeler Belediyesine Halk Eğitim Merkezi ve Kurşunluhan yönetimine değişik kursları halka açmalarından dolayı çok teşekkūr ederiz" diye konuştu.

Ünlü ressam Hidayet Gültekin, kursa ilgi gösteren Kaplan ailesine teşekkür etti. Gültekin, "Tüm Manisalılar resim kursuna katılabilir" diyerek, resim meraklılarını kursa davet etti.

Editör: TE Bilişim